Lähetyksen vastaanottaminen

Lähetyksen vastaanottaminen

Postin jakelu

Lähetysten säilytysajat posteissa

Valtakirja

Arvopostilähetysten (Kirjattu kirje tai paketti, Saantitodistuskirje, Postivakuutettu lähetys) luovuttaminen muulle kuin vastaanottajalle onnistuu vain vastaanottajan tekemällä valtakirjalla. Meillä on velvollisuus varmistaa, että lähetys luovutetaan oikealle vastaanottajalle.

Saapuvien lähetysten tuontitullaus

Lisämaksuton neuvontapuhelin 0100 2215 (mpm/pvm) auttaa ongelmatilanteissa ma-pe, klo 8-18 ja la 9-16.Tee tuontitullaus ja maksa Postin käsittelymaksu 20 päivän kuluessa saapumisilmoituksesta, muuten lähetys palautetaan lähettäjälle. Säilytysaikaa ei voi pidentää. Tullaus ja käsittelymaksu koskevat EU:n ulkopuolelta tai EU:n valmiste- ja arvonlisäveroalueen erityisalueilta saapuvia lähetyksiä. Jos et tiedä, mitä lähetys sisältää, kysy sitä lähettäjältä.

Korvausperusteet

Lähetyksen kuljettajan vastuu on laissa säädetty (postilaki, Maailman postiliiton yleissopimuksen säännökset tai tiekuljetussopimuslaki).

Postilaatikoiden sijoittaminen ja ryhmittely

Poste restante -palvelu

Vahingoittunut lähetys

Ilmoita tällä lomakkeella sinulle tulleen lähetyksen vahingoittumisesta. Ole myös yhteydessä lähettäjään.

Hae vahingonkorvausta

Lähetyksen kuljettajan vastuu on laissa säädetty (Postilaki, Maailman postiliiton yleissopimuksen säännökset tai Tiekuljetussopimuslaki). Vahingonkorvauksen edellytyksenä on, että voimme todeta vahingon aiheutuneen lähetyksen ollessa meidän vastuullamme ja että asiassa on tapahtunut ehtojemme mukaan korvattavaa todennettua vahinkoa. Huomioithan myös, että korvausoikeus on pääsääntöisesti lähettäjällä. Lue lisää korvausperusteista.

Näin paketin ohjaus toimii

Postin verkostoon kuuluu yli 1400 pakettiautomaattia ja 2200 palvelupistettä. Voit ohjata pakettisi valitsemaasi noutopisteeseen verkkokaupassa tilauksen yhteydessä tai valitsemalla OmaPosti-sovelluksessa oman noutopisteen.

Vahvista puhelinnumero

Perillesaamaton paketti

Tällä lomakkeella voit ilmoittaa Postin perillesaamattoman paketin toimitusosoitteen, kun olet saanut tiedoksiannon perillesaamattomasta paketista.