//
Lähetyksen vastaanottaminen

Lähetyksen vastaanottaminen

Postin jakelu

Lähetysten säilytysajat posteissa

Valtakirja

Arvopostilähetysten (Kirjattu kirje tai paketti, Saantitodistuskirje, Postivakuutettu lähetys) luovuttaminen muulle kuin vastaanottajalle onnistuu vain vastaanottajan tekemällä valtakirjalla. Meillä on velvollisuus varmistaa, että lähetys luovutetaan oikealle vastaanottajalle.

Saapuvien lähetysten tuontitullaus

EU-maiden ulkopuolelta tai EU:n valmiste- ja arvonlisäveroalueen erityisalueilta saapuvat lähetykset saattavat vaatia tulliselvityksen. Lähetykset, joita ei tarvitse tullata, jaetaan vastaanottajalle tai ohjataan noudettavaksi postista. Pääasiassa tullaus tulee tehdä, jos tavaroiden arvo ylittää 22 euroa tai jos ne sisältävät tupakkaa, alkoholia tai hajusteita. Tulli laskee lähetyksen tullin ja verot. Lähetämme vastaanottajalle saapumisilmoituksen tullattavasta lähetyksestä.

Korvausperusteet

Lähetyksen kuljettajan vastuu on laissa säädetty (postilaki, Maailman postiliiton yleissopimuksen säännökset tai tiekuljetussopimuslaki).

Postilaatikoiden sijoittaminen ja ryhmittely

Poste restante -palvelu

Vahingoittunut lähetys

Ilmoita tällä lomakkeella sinulle tulleen lähetyksen vahingoittumisesta. Ole myös yhteydessä lähettäjään.

Hae vahingonkorvausta

Lähetyksen kuljettajan vastuu on laissa säädetty (postilaki, Maailman postiliiton yleissopimuksen säännökset tai tiekuljetussopimuslaki). Vahingonkorvauksen edellytyksenä on, että voimme todeta vahingon aiheutuneen lähetyksen ollessa meidän vastuullamme. Korvauksen piiriin kuuluvat esinevahingot, lähetyskulut osin tai kokonaan, sekä vahingon estämisestä ja selvittämisestä aiheutuneet kulut (esim. korjauskustannus). Lue lisää korvausperusteista.

Näin paketin ohjaus toimii

Postin verkostoon kuuluu yli 1400 pakettiautomaattia ja 2200 palvelupistettä. Voit ohjata pakettisi valitsemaasi noutopisteeseen verkkokaupassa tilauksen yhteydessä tai valitsemalla OmaPosti-sovelluksessa oman noutopisteen.