Näin lähetät laboratorionäytteesi Pikavastauslähetyksenä

Kun vastaanottavalla laboratoriolla on käytössä Pikavastaussopimus, saat laboratorionäytteen perille nopeimmalla mahdollisella tavalla. Näytteiden lähetys keltamustaraidallisissa lähetyslaatikoissa on lähettäjälle veloituksetonta.

  • Laboratoriolla on Pikavastaussopimus, jos postinumeron toinen numero on 1 ja viimeinen numero on 6.

  • Pikavastauksen voi lähettää palvelualueeseen kuuluville paikkakunnille ja jakelu toimitetaan niissä mainittujen postinumeroiden laboratorioihin.

Palvelualueet


Pikavastauksessa tarvittavat osoitemerkinnät

1.Osoitemerkinnät sekä pikatarra Pikavastauksessa käytetään Pikakirjeen tarraa.

Vastaanottajan osoitemerkinnäksi tulee: Firma Oy Tunnus 50XXXXX X1006 VASTAUSLÄHETYS

Kirjoita lähettäjän osoitemerkinnät lähetyksen etupuolelle vasempaan yläkulmaan.

2.Maksumerkinnät Maksumerkintä ”Vastaanottaja maksaa postimaksun” tulee olla lähetyksen etupuolen oikeassa yläkulmassa.

Lauantaijakelun lisääminen

Lauantaina jaettaviin lähetyksiin liitetään lisäksi Lauantaijakelu-tarra ja lähetyksen päälle merkitään vastauslähetysosoitteen lisäksi vastaanottajan käyntiosoite, lauantaijakelun onnistumisen varmistamiseksi.

Lauantaijakelulla on rajattu palvelualue

Lauantaijakelun mahdollisuuden voi tarkistaa hakemalla lähetyspaikan sekä vastaanottavan osoitteen postinumeroa toimitusaikakyselystämme. Katso kohta Pikakirje/Lauantaijakelu.

Kuljetukseen jättäminen

Lähetykset voi jättää kuljetettavaksi viemällä ne Postiin. Laboratorionäytettä ei saa jättää kirjelaatikkoon. Lähettäjän ollessa yritys, voi Posti myös noutaa näytteet sopimuksesta tai erillisestä tilauksesta.

Lue myös ohjeet laboratorionäytteiden VAK-lain mukaisesta pakkaamisesta ja pakkausmerkintöihin vaikuttavista luokitteluista: Ohje Näytteiden lähettämiseen