Skip to main content

Rahtikirja ja osoitekortit

Kuljetusasiakirjojen tulostus- ja tilauskanavana toimii Posti SmartShip. Palvelusta löytyvät paketti- ja rahtipalvelut sekä seurattavat arvokirjeet.

Rahtikirjan täyttöohje

Täytä rahtikirja huolellisesti. Näin varmistat toimituksen ja laskutuksen oikeellisuuden.

Rahtikirja sisältää mm. seuraavat perustiedot

  • Lähettäjän ja noutopaikan yhteystiedot

  • Vastaanottajan ja toimituspaikan yhteystiedot

  • Rahdinmaksaja

  • Kuljetusohjeet

  • Lähetyksen yksilöivät tuotetiedot (laji, paino, tilavuus jne.)

  • Kollien lukumäärä, lavametrit, bruttopaino ja rahdituspaino

Kuljetusasiakirjojen tulostus Posti SmartShipillä

Kun käytössäsi on osoitekorttien ja rahtikirjojen tulostamiseen tarkoitettu Posti SmartShip -järjestelmä, lähetysten käsittely sujuu nopeasti. Vaatimuksena on vain tietokone, internet-yhteys ja lasertulostin. Posti SmartShipillä tulostat lähes kaikkien kotimaisten ja kansainvälisten kuljetusten ja kirjeiden kuljetusasiakirjat. Saat Posti SmartShipin maksutta käyttöösi.

Kuljetusasiakirjatulostimen avulla voit näppärästi ja kätevästi tulostaa osoitekortit lähetyksiin. Kuljetusasiakirjojen tulostaminen onnistuu suoraan SmartShip tilauskanavasta.

Tutustu SmartShip ohjeisiin.

EDI-sanoma tuo etua

Kun käytät pakettipalveluja ja kirjeiden arvolähetyksiä (Kirjattu ja Saantitodistuskirje, Postivakuutettu lähetys), tieto yrityksesi ja Postin välillä kulkee netin kautta EDI-sanomana. Saat lähetyksen statustiedot suoraan Posti SmartShipiin, ja arvolähetysten sähköinen saapumisilmoitus on käytettävissäsi.

Oman tulostusohjelman käyttöönotto ja päivittäminen

Jos käytät muuta kuin Posti SmartShip järjestelmää, osoitekortit tulee tarkastaa asiantuntijoillamme ennen käyttöönottoa. Tulostusohjelman päivittäminen voi olla tarpeen, jotta se vastaa uusia palveluominaisuuksia.

Kun uusit tai päivität tulostusohjelman, toimita osoitekorttimallit meille tarkistettavaksi sähköpostitse pdf-tiedostona pakettikayttoonotot@posti.com.

Osoitekorttimallit

Osoitekorttimallit - kotimaan paketti ja Express-rahti

Lasertulostettavat A5 tarraosoitekorttimallit

Lämpösiirtotulostettavat tarraosoitekorttimallit

Osoitekortit, yksiosainen. Ilman saapumisilmoitus- ja kuittausosaa (huom. Korttimallit ovat 2016 tuoteuudistuksen mukaisia, mutta voit käyttää kortteja mittojen ja layoutin puolesta)