Rahti lavalähetyksenä

Oikealla kuljetuspakkaamisella lähetykset saadaan ehjänä perille. Kuljetettava tavara on pakattava niin, että se kestää terminaalikäsittelyssä ja kuljetuksen aikana esiintyvät rasitteet.

Kuljetusalustana lava

Lavan siirtäminen

Varmista, että lava on trukilla siirrettävissä. Lavan minimikorkeus on 12 cm.

Lähetyksen koko

Varmista lähetykselle oikean kokoinen ja lähetyksen painon kestävä kuljetusalusta. Kuljetusalustan reunan ylittävä lähetys tulee suojata huolellisesti. Mikäli lähetys ylittää kuljetusalustan reunan, hinnoitteluperusteet muuttuvat.

Varmista kuljetusalustan painopiste

Kuljetusalustan tulee olla pakattuna niin, että se kestää trukilla siirtämistä.

Huolehdi lähetyksen sitomisesta kuljetusalustaan pannalla, kiiloilla ja kelmutuksella, jotta lähetys ei pääse liikkumaan tai irtoamaan alustastaan kuljetuksen aikana.

Päällelastaus

Jos lähetyksen päälle ei saa lastata, tulee tämä merkitä selkeästi, esimerkiksi tarroilla ja teipeillä. Mikäli lähetyksen päälle saa lastata, varmista lähetyksen pakkausmateriaalin kestävyys.

Huolehdi lähetyksen sitomisesta lavaan pannoilla, kiiloilla ja kelmutuksella, jottei se pääse liikkumaan tai irtoamaan alustastaan kuljetuksen aikana.

Nesteiden lähettäminen

Lähetä vuotamiselle alttiit nestepakkaukset erilliskäsiteltävinä. Käytä tiiviistä astiaa tai pulloa. Pakkaa isoaukkoiset astiat kuten marjasangot muovipussiin. Teippaa pussi tai sido se vesitiiviisti kiinni. Laita nestettä sisältävät astiat kestävään laatikkoon ja kiilaa ne paikalleen. Laita pakkaukseen täyteainetta, joka imee itseensä nesteen, jos astia tai pullo rikkoutuisi.