Skip to main content
Med avtal

Parcel Connect-paket

Parcel Connect är en paketprodukt som planerats för den internationella näthandeln och som möjliggör internationalisering av den finländska näthandeln. Parcel Connect-tjänsten produceras i samarbete med DHL och Bring. Posti har tillsammans med sina partnerföretag skapat ett nätverk av 47 500 serviceställen runtom i Europa.

Tjänsten omfattar returer, både obeställbara försändelser och kundreturer. Du kan skriva ut kundreturkortet via Posti SmartShip och leverera det tillsammans med försändelsen som skickas till kunden. Adressaten kan returnera försändelsen till servicestället.

  • Förmånliga webbutiksleveranser till europeiska länder
  • Levereras till adressaten eller till ett uthämtningsställe i adresslandet.
Närmare information

Maximivikt 31,5 kg.

Maximimått Försändelsens maximistorlek är 120 cm x 60 cm x 60 cm, med tilläggstjänsten Bulky för skrymmande försändelser är maximilängden 200 cm, dock får paketets längd + omkrets högst vara 360 cm.

Märkning och koder Adresskort och andra nödvändiga fraktdokument kan du skriva ut via Posti SmartShip-systemet som avtalskunder har kostnadsfri tillgång till.

För försändelser som innehåller varor och skickas till länder utanför EU fogas de följedokument som behövs för tulldeklaration.

När varor sänds i kommersiellt syfte behövs en handels- eller proformafaktura samt CN23-tulldeklaration

Sändning Försändelserna hämtas hos avsändaren enligt avtal eller de kan lämnas på posten (avgång från landet följande arbetsdag).

Tjänsten kan utökas med BULKY-tilläggstjänsten för skrymmande försändelser. Om paketet är längre än 120 cm eller om paketet inte är lådformat utan t.ex. rullformat är BULKY-tilläggstjänsten obligatorisk

Försändelseuppföljning Försändelsens gång och uppgift om överlämning visas i försändelseuppföljningen.

Mottagning Levereras till adressaten eller till ett uthämtningsställe i adresslandet. Det är inte möjligt att använda postboxadress.

Försändelsen förvaras i 14 dygn efter leveransförsök eller sedan försändelsen blivit klar för uthämtning. Ej uthämtat paket returneras till avsändaren som en Parcel Connect Undelivered-försändelse.

Avsändaren kan också förse adressaten med ett Parcel Return Connect-adresskort, som adressaten kan använda för att returnera försändelsen genom att lämna paketet till valfritt uthämtningsställe.

Prissättning €/försändelse + €/kg, se prislista Ett giltigt bränsletillägg

Leveransvillkor: Produktvillkor för utrikes transporttjänster.

Innehållsbegränsningar Försändelsen får inte innehålla ämnen eller produkter som är förbjudna enligt Postis allmänna leveransvillkor. Pengar, fritt konvertibla värdepapper, ädelmetaller, ädelstenar eller andra särskilt värdefulla föremål ska alltid skickas assurerade.

Annat att beakta Smidiga transportbeställningar med SmartShip..

Transporttider för paket

Tyskland 3-4 arbetsdagar zon 3

Sverige 2-4 arbetsdagar zon 4

Danmark 3-4 arbetsdagar zon 5

Nederländerna 4-5 arbetsdagar zon 7

Belgien 4-5 arbetsdagar zon 7

Österrike 4-5 arbetsdagar zon 7

Puolen 4-5 arbetsdagar zon 7

Tjeckien 4-5 arbetsdagar zon 7

Bulgarien 5-8 arbetsdagar zon 8

Luxemburg 4-5 arbetsdagar zon 8

Spanien 4-7 arbetsdagar zon 8

Portugal 5-8 arbetsdagar zon 8

Slovakien 4-5 arbetsdagar zon 8

Slovenien 4-6 arbetsdagar zon 8

Ungern 4-6 arbetsdagar zon 8

OBS. Posten svarar inte för de dröjsmål som åtgärderna av mållandets tull förorsakar försändelserna.

Instruktioner för packning

Välj förpackning enligt varans storlek. Se till att förpackningen är slagtålig och hel. Försändelsen ska tåla 4–5 gånger sin egen vikt.

Förpacka försändelsen i ett så snyggt och jämnt paket som möjligt. Välj en låda i rätt storlek för din försändelse så att innehållet inte kan röra sig i förpackningen. Vid behov kan du till exempel använda bubbelplast, cellplast eller skumgummi som fyllnad. Vidhäftande förpackningsmaterial och oregelbundet formade eller runda försändelser kan förorsaka problem vid den maskinella hanteringen. Det är bäst att använda papp eller papper som det yttersta förpackningsmaterialet.

När du skickar ditt paket via Posti kan du använda det förpackningsmaterial du vill. Du kan även återanvända gamla paket, bara de är hela, tål transport och inte har tidigare försändelseuppgifter kvar. Posti har ett omfattande urval av förpackningsmaterial som kan beställas via Postis webbutik eller köpas i Postis serviceställen.