Skip to main content
Med avtal

EMS-paket

EMS-expresstjänsten (Express Mail Service) är en kostnadseffektiv, schemalagd transport till alla adresser i över 190 länder. Försändelserna omfattas alltid av uppföljning och transporteras till utlandet separat från övrig post, med de snabbaste möjliga transporterna. I tjänsten ingår ett ersättningstak om försändelsen förkommer eller skadas.

  • Transporter till EU-länder inom 1–3 arbetsdagar och till övriga länder inom 2–8 arbetsdagar
  • Ingå ett avtal om regelbunden hämtning, beställ en engångshämtning eller lämna in paketet på Postis serviceställe.
  • Försändelsen delas ut till den adress som anges på adresskortet och lämnas ut mot kvittens
Närmare information och villkor

Beteckningar och koder Vi rekommenderar att avtalskunderna använder utskriftsprogrammet i SmartShip, med hjälp av vilket man kan skriva ut adresskort, tulldokument och handelsfakturor. Att observera vid

Sändning Mottagarens telefonnummer och e-postadress gör det betydligt enklare att nå mottagaren i adresslandet. Det är alltid bra att ange dessa uppgifter på adresskortet om möjligt.

Försändelseuppföljning Försändelseuppföljning

EMS DocPack För försändelser som skickas till länder utanför EU eller till specialområden utanför EU:s moms- och accisområde används den lilla tulldeklarationen med streckkod (CN 22).

EMS-varuförsändelse För försändelser till EU-länder behövs ingen tulldeklaration. Till försändelser som innehåller varor och som skickas till länder utanför EU bifogas de följedokument som behövs för tullklarering. Se närmare information i de landspecifika uppgifterna. Om varorna sänds i kommersiellt syfte behövs en handels- eller proformafaktura. Export- och importklarering ingår inte i priset för försändelser till länder utanför EU. Försändelsens adressat svarar för skatter och tullavgifter i destinationslandet.

Instruktioner för packning

Välj förpackning enligt varans storlek. Se till att förpackningen är slagtålig och hel. Försändelsen ska tåla 4–5 gånger sin egen vikt.

Förpacka försändelsen i ett så snyggt och jämnt paket som möjligt. Välj en låda i rätt storlek för din försändelse så att innehållet inte kan röra sig i förpackningen. Vid behov kan du till exempel använda bubbelplast, cellplast eller skumgummi som fyllnad. Vidhäftande förpackningsmaterial och oregelbundet formade eller runda försändelser kan förorsaka problem vid den maskinella hanteringen. Det är bäst att använda papp eller papper som det yttersta förpackningsmaterialet.

När du skickar ditt paket via Posti kan du använda det förpackningsmaterial du vill. Du kan även återanvända gamla paket, bara de är hela, tål transport och inte har tidigare försändelseuppgifter kvar. Posti har ett omfattande urval av förpackningsmaterial som kan beställas via Postis webbutik eller köpas i Postis serviceställen.