Finlands mest omfattande frakttjänster

Digitala, miljövänliga och de mest omfattande i Finland. Med hjälp av Postis frakttjänster når du upp till 90 procent av företagen i Finland följande arbetsdag. Vi använder alltid de snabbaste rutterna vid våra transporter, vilket gör att du sparar både tid och pengar. Alla våra frakttjänster är koldioxidneutrala Posti Green-tjänster – utan extra avgift.

För vem lämpar sig tjänsten?

Postis frakttjänster är avsedda för avtalskunder som behöver transport av tyngre varor på lastpallar eller i rullpallar. Om du är engångskund, läs mer om tjänsterna som passar för dig.

Fördelar

Genom att välja Postis frakttjänster får du tillgång till Finlands mest omfattande, helt digitala och miljövänliga service. Servicen skräddarsys enligt dina behov och kan kombineras med lagringstjänster.

Tjänsten lämpar sig för transport av tyngre varor, från enskilda kollin till fulla laster. Du kan välja mellan två alternativ: Posti Frakt för leverans med fraktsedel eller Posti Expressfrakt för leverans med adresskort. Tjänsten är helt digital, från beställning till uppföljning av transporten och den digitala fraktsedeln.

Posti Frakt lämpar sig för transport av tyngre varor, från enskilda kollin till fulla laster. Transportdokumentet är fraktsedel och som transportunderlag används lastpallar.

Välj tjänsten Expressfrakt om du vill skicka stora försändelser eller paket i färdiga lastbärare, med samma adresskort som används vid sändning av paket. Transportunderlaget är rullpall eller lastpall.

  • Finlands mest omfattande frakttjänster

  • Miljövänlig – våra tjänster är koldioxidneutrala

  • Helt digital från början till slut

Finlands mest digitala fraktterminal till ditt förfogande

Vår fraktterminal i Vinikby i Vanda, som öppnades år 2018, använder sig av den senaste tekniken. Alla funktioner, från godstrafik till lastning och lossning, styrs digitalt. Automatiseringen gör processen snabbare och förbättrar kvaliteten genom att minska risken för mänskliga fel.

Till exempel identifieras bilarna automatiskt vid porten, efter vilket systemet styr dem direkt till i förväg bestämda dörrar. Digitaliseringen kan även ses inomhus. Alla av de 155 lastbryggorna, liksom även förvaringsrutorna för fraktgods, har en digital skärm som underlättar arbetet.

Terminalen på 26 000 kvadratmeter, dvs. över tre fotbollsplaner, är en av de största i Finland. I terminalen behandlas varje dag cirka 5 700 pallar med fraktförsändelser. Terminalen är i drift dygnet runt, sex dagar i veckan. Under en dag tar terminalen emot 200–300 fordonskombinationer. Stora försändelser behandlas i en täckt lasthall i skydd mot vädret, under alla årstider.

Inom logistiken spelar läget en viktig roll. Därför ligger vår terminal utanför de livligast trafikerade områdena, på kort avstånd från riksvägarna.