Laboratorieprov snabbt framme som Provförsändelse eller Expressvar

Med tjänsten Provförsändelse eller Expressvar skickar du snabbt och tillförlitligt laboratorieprover i brevstorlek, tagna av djur eller människor, så att de är framme inom en eller två dagar. I de största städerna delar vi även ut dem på helgfria lördagar.

För vem lämpar sig tjänsten?

Provförsändelse lämpar sig till exempel för transporter från sjukhus till laboratorium och för transport av flera prover i samma förpackning. Expressvar lämpar sig till exempel när en privatperson eller djurläkare vill skicka ett enskilt prov för analys.

Fördelar

Laboratorieprov transporteras alltid så snabbt som möjligt överallt i det finländska fastlandet. Du kan se transporthastigheten i leveranstidsförfrågan och du kan följa upp leveransen i nättjänsten eller i OmaPosti.

Laboratorieprov lämnas för transport genom att föra det till Postis serviceställe eller lämna det till transport med avtalskundens Hämtnings- och utdelningstjänst. Laboratorieprovförsändelser förpackas i gul-svartrandiga förpackningar i enlighet med lagen om transport av farliga ämnen. Läs mer i anvisningar.

  • Laboratorieprov transporteras alltid så snabbt som möjligt.

  • Provförsändelse är det förmånligaste sättet, transportavgiften kan betalas av avsändaren eller adressaten. Tjänsten är tillgänglig överallt i det finländska fastlandet.

  • Expressvar är alltid avgiftsfritt för avsändaren. Expressvar kan skickas till orter i serviceområdet, och de delas ut till laboratorier med för dessa angivna postnummer.

  • Om införandet av tjänsten avtalas alltid separat.Så här kan du börja använda transporttjänsterna för laboratorieprov