Postin ohjaus

Voit kääntää postisi toiseen osoitteeseen esimerkiksi loman ajaksi. Voit myös keskeyttää jakelun ja jättää postit säilytettäväksemme. Jos osoitteesi muuttuu pysyvästi, tee osoitteenmuutos.

Määräaikainen postin edelleenlähetys

Kun teet määräaikaisen postin edelleenlähetyksen, jaamme postin haluamaasi osoitteeseen valitsemanasi aikana.

Huomioitavaa palveluun liittyen

 • Palvelu on maksullinen, ks. hinnat
 • Saat vakituiseen osoitteeseesi tulevat osoitteelliset postilähetykset (kirjeet, lehdet, joukkokirjeet) määräajaksi eri osoitteeseen, esimerkiksi kesämökille.
 • Jaamme postin lomaosoitteessasi postilaatikkoon ilman lisämaksua, kun laatikko on laitettu ympärivuotisten asukkaiden postilaatikoiden yhteyteen (ks. Lähilaatikko mökille).
 • Kotiinkuljetettavat lähetykset ja pakettilähetykset eivät sisälly palveluun. Voit kuitenkin ohjata paketit haluamaasi noutopisteeseen Oma noutopiste -palvelun avulla.
 • Ulkomaille edelleenlähetämme vain alle 250 g painavat 1. ja 2. luokan kirjeet. Muut lähetykset palautamme lähettäjälle tai käsittelemme ne perillesaamattomina.
 • Määräajan päätyttyä jaamme postisi jälleen vakituiseen osoitteeseesi. Sinun ei tarvitse ilmoittaa meille asiasta.
 • Mikäli haluat lyhentää jo voimassa olevan palvelun kestoa, voit tehdä sen verkkopalvelussa.
 • Sovi sanomalehden käännöstä suoraan lehden asiakaspalvelun kanssa.
 • Kun haluat keskeyttää mainosjakelun lomasi ajaksi, kiinnitä postiluukkuun tai -laatikkoon 'Ei mainoksia' -ilmoitus.
 • Palvelun kestoa laskettaessa palvelun alkamis- ja päättymispäivä lasketaan palvelun voimassaolopäiviksi.

Esimerkki: Edelleenlähetykseen valittu ajanjakso on 3.7. - 12.7.2017 (ma-ke). Edelleenlähetys aloitetaan 3. päivä maanantaina ja saat postit vaikkapa mökillesi tiistaina. Vielä seuraavana tiistaina postit edelleenlähetetään ja jaetaan määräaikaiseen osoitteeseen keskiviikkona 12. päivä, mutta keskiviikon posteja ei enää edelleenlähetetä, vaan ne jaetaan alkuperäiseen osoitteeseen torstain postien mukana ja palvelu on päättynyt.

Tilaa määräaikainen edelleenlähetys

Tilaa samalla Lähilaatikko mökille
Kun tilaat määräaikaisen postin edelleenlähetyksen, voit samalla sopia Lähilaatikko mökille -palvelusta.  Jaamme siinä postit jakelusuunnitelmasta poiketen haluamaasi postilaatikon paikkaan. Pyydä tarjous Lähilaatikosta joko verkkopalvelussa, tai puhelimitse asiakaspalvelustamme. Lähilaatikko mökille -palvelu on maksullinen. Katso lisätietoa Lähilaatikko-palvelusta tai kirjaudu sisään ja pyydä tarjous.

Ohjaa paketit haluamaasi noutopisteeseen
Oma noutopiste -palvelun avulla voit itse valita mistä postista tai pakettiautomaatista noudat pakettisi. Palvelu on maksuton. Katso lisätietoja tai ota palvelu käyttöön.

Jakelun keskeytys

Varmista jakelun keskeytyksellä postisi turvallinen säilytys lomasi aikana. Säilytämme postisi, ja sinä noudat sen loman jälkeen omasta postistasi.

Huomioitavaa palveluun liittyen

 • Palvelu on maksullinen. Saat sen vähintään viikoksi ja enintään kahdeksi kuukaudeksi. Ks. hinnat
 • Keskeytysaikana kertyneet postit ovat noudettavissa toisena työpäivänä keskeytyksen jälkeen. Posteja ei toimiteta noudettavaksi kesken palvelujakson.
 • Huomioithan, että kuitattavat lähetykset ja lähetykset, joihin liittyy saapumisilmoitus, palautamme keskeytysaikana lähettäjälle yleisissä toimitusehdoissamme kerrottujen säilytysaikojen mukaisesti tai lähettäjän vaatimuksesta.
 • Tavallisia lähetyksiä säilytetään toimipaikassa keskeytysajan päätyttyä kaksi viikkoa. Jos lähetyksiä ei noudeta, ne palautetaan lähettäjille.
 • Palvelu on henkilökohtainen. Ilmoita siis tilauksessasi kaikki henkilöt (esim. kaikki perheenjäsenet) keitä keskeytys koskee.
 • Kun haluat keskeyttää mainosjakelun lomasi ajaksi, kiinnitä postiluukkuun tai -laatikkoon 'Ei mainoksia' -ilmoitus.

Tilaa jakelun keskeytys

Rinnakkaisosoite

Jos haluat saada postia muuhunkin kuin vakituiseen tai määräaikaiseen osoitteeseen, tee rinnakkaisosoiteilmoitus.

 • Palveluun ei sisälly edelleenlähettämistä, eikä osoitteenmuutosta voi tehdä rinnakkaisosoitteesta toiseen rinnakkaisosoitteeseen.
 • Jaamme lähetyksen lähettäjän merkitsemän osoitteen mukaan.
 • Rinnakkaisosoiteilmoituksen teet helpoimmin verkkosivuillamme.
 • Palvelu on maksuton.

Tee rinnakkaisosoiteilmoitus

Palvelujen tilaaminen

Helpoiten ja edullisimmin tilaat verkkopalvelun kautta. Kirjaudu sisään Postin käyttäjätunnuksilla, verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla.

Kun tilaat maksullisen palvelun verkossa, avataan sinulle samalla Postin maksuton sähköinen postilaatikko Netposti, jos sinulla ei jo sellaista ole. Saat sinne tilaustasi koskevat viestit ja vahvistuksen sähköisesti.

Netpostiin saat sähköisesti kirjeitä myös muilta palvelun lähettäjiltä, jotka muuten saisit paperisina.  E-kirje voi olla lasku, palkkalaskelma, viranomaiskirje tai vaikka viesti terveyskeskuksesta. Kirje näyttää samanlaiselta kuin paperinen kirje, jonka se korvaa. Lue lisää Netpostista: www.posti.fi/netposti.

Voit tehdä tilauksen myös paperisella lomakkeella. Lomakkeita saat posteista.

Tilauksen peruuttaminen
Voit peruuttaa palvelun verkkolomakkeella

Jo voimassa olevan palvelun kestoa voit lyhentää verkkopalvelussa.

Voit tehdä muuttoilmoituksen Postille ja maistraatille helposti verkossa. Lisätietoja