Näytä kaikki artikkelit

Näin yllätät omasta kuvasta tehdyllä kortilla ja merkillä – katso 10 ihanaa ideaa!

Haluaisitko ilahduttaa läheisiäsi yllättävällä tavalla? Luo kuva-arkistosi aarteista oikeita postikortteja ja -merkkejä. Katso vinkit, milloin omasta kuvasta toteutettu tervehdys on enemmän kuin paikallaan.

Ilahduttaminen kannattaa aina. Toteuta persoonallinen postikortti omista kuvista ja suunnittele samalla uniikit postimerkit itsellesi tai lahjaksi. Omakuvapostimerkit ovat kotimaan ikimerkkejä.

1. Onnittele ikimuistoisella tavalla

Jos kauppojen onnittelukortit tuntuvat tusinatavaralta, oma kuva-arkisto voi pelastaa tilanteen. Löytyykö sieltä kuva, joka sopisi täydellisesti juhlasankarin korttiin? Olipa kyseessä syntymäpäivä, ripille pääsy, valmistuminen tai palkintosija urheilukilpailussa, onnittelukortti omasta kuvasta ilahduttaa saajaansa takuulla.

2. Kerro lomaterveiset läheltä ja kaukaa

Parhaat lomahetket on tehty jaettaviksi. Omista lomakuvista painetulla postikortilla välität terveiset niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Postimaksu sisältyy omakuvapostikortin hintaan, joten lähettäminen onnistuu helposti vaikka toiselta puolelta maapalloa ilman postimerkkien ja lähimmän postilaatikon etsimistä. Ja mikä parasta – sinun ei tarvitse tuhlata rahojasi rantakioskin edessä myytäviin auringon kellastamiin kortteihin.

3. Toivota pikaista paranemista

Ystävällinen ele jää ikuisesti mieleen, varsinkin jos ärhäkkä tauti on nujertanut sängyn pohjalle. Löytyisikö kännykän kuvagalleriasta otos, joka piristäisi toipilaan mieltä? Omasta kuvasta toteutettu Parane pian -kortti huokuu välittämistä.

4. Välitä juhlan iloa

Vuosi on täynnä kortin arvoisia juhla- ja teemapäiviä. Ilahduta perhepotretilla jouluna, mykistävällä maisemaotoksella Suomen luonnon päivänä tai veikeällä kurpitsalyhtykuvalla halloweenina. Omista valokuvista toteutettu postikortti levittää juhlan iloa ja päätyy suurella todennäköisyydellä vastaanottajan kodissa näkyvälle paikalle.

5. Lähetä kutsu, joka muistetaan

Juhlat tulossa? Vieraat voi kutsua juhliin monella tavalla. Perinteinen postitse saapuva kutsu on mieleenpainuva ele, varsinkin kun sen toteuttaa omista kuvista.

Mikäli teetät kutsut tai askartelet ne itse, viimeistele lähetys omasta kuvasta painetulla postimerkillä. Kuinka ihana onkaan saada postilaatikkoon kutsu, jonka kuorta koristaa postimerkki hääparista tai päivänsankarista!

6. Kiitä huomaavaisuudesta

Saitko apua arjen askareissa? Muistiko ystävä sinua kukkakimpulla merkkipäivänäsi? Kiitoksen aiheita löytyy jokaisesta päivästä. Omista kuvista tehty postikortti on mieltä lämmittävä tapa kiittää toista huomaavaisuudesta.

Kiittäminen kuuluu asiaan myös juhlien jälkeen. Juhlakuvista painettu postikortti välittää kiitokset ja jää muistoksi saajalleen.

7. Tarjoa makupala uudesta kodista

Oletko muuttanut uuteen osoitteeseen? Nappaa kuva uudesta kodista tai asuinalueesta ja lähetä tunnelmapala postikortin muodossa läheisillesi.

Vastaanottajan ilo on kaksinkertainen, jos kortti sisältää kutsun tupaantuliaisiin.

8. Ilahduta ilman syytä

Kukapa ei rakastaisi mukavaa yllätystä postilaatikossa? Omista kuvista painettu postikortti ilahduttaa aina, eikä sen lähettämiseen tarvitse olla erityistä syytä. Kerro kuulumisesi valokuva-arkistosta napatun kuvan siivittämänä ja ota samalla selvää, onko vastaanottajalla omia uutisia kerrottavanaan.

9. Anna lahjaksi laatuaikaa

Turhan tavaran sijaan yhä useampi haluaa muistaa rakkaimpiaan elämyksillä. Anna lahjaksi laatuaikaa ja kerro siitä postikortissa. Lahja voi olla esimerkiksi yhteinen piknik-, kokkailu tai leffahetki. Nappaa korttiin kuva, joka liittyy lahjaan ja anna Postin hoitaa yllätys saajalleen.

10. Muista merkillisen hyvällä lahjalla

Kaipaatko lisää lahjavinkkejä? Arkillinen omasta kuvasta painettuja postimerkkejä on hyötylahja parhaimmillaan. Valitse postimerkkiin kuva, jonka uskot ilahduttavan saajaa erityisesti. Kuva voi olla esimerkiksi tämän lemmikistä, harrastuksesta, lempimaisemasta tai yhdessä kokemastanne hetkestä.