Näytä kaikki artikkelit

Ilahduta itse tehdyllä pääsiäiskortilla – nappaa neljä helppoa kortti-ideaa!

Pääsiäiskorttien askartelu on ihana tapa valmistautua kevään suurimpaan juhlaan. Katso neljä hauskaa ja helppoa korttiohjetta koko perheen pääsiäisaskarteluhetkiin.

Välitä läheisillesi keväistä pääsiäistunnelmaa itse tehdyllä kortilla. Piipahda kartonki- ja paperiostoksille tai hyödynnä kotoa valmiiksi löytyviä materiaaleja. Värikkäät pääsiäiskortit syntyvät vähistäkin aineksista. Korttiaskarteluissa luovuuden voi päästää valloilleen, eikä väri-ilottelustakaan sakoteta. Nappaa alta neljä helppoa askarteluideaa pääsiäisen ilahduttavimpiin kortteihin.

Sujauta pupu taskuun

 1. Aloita tekemällä korttipohjaan tasku. Leikkaa kartongista haluamasi kokoinen pala, jonka leveys on sama kuin taustakartongilla. Liimaa tai teippaa tasku pohjasta ja sivuista yksiväriseen korttipohjaan.

 2. Piirrä ja leikkaa pupu eri värisestä kartongista kuin korttipohja ja tasku. Pupusta kannattaa tehdä pari senttiä kapeampi kuin korttipohja, jotta se mahtuu hyvin taskuun.

 3. Leikkaa pinkistä kuviopaperista pupulle korvien sisäosat. Piirrä pupulle silmät, nenä ja viikset. Tee satiininauhasta pieni rusetti ja kiinnitä se liimalla pupun kaulaan. Sujauta lopuksi pupu korttitaskuun.

 4. Tulosta ja liimaa taskun päälle pääsiäistoivotus. Voit kirjoittaa tekstin myös käsin.

 5. Postita kortti kuoressa vastaanottajalle.

Koristele kortti värikkäillä kuviomunilla

 1. Käytä valmista korttipohjaa tai leikkaa kartongista haluamasi kokoinen pala.

 2. Kirjoita pieneen kartonginpalaan pääsiäistervehdys tai käytä valmista tekstitoivotusta. Kiinnitä tervehdys kortin keskelle joko liimalla tai kaksipuolisilla tarratyynyillä.

 3. Leikkaa erilaisista kuviopapereista pieniä pääsiäismunia. Sommittele ja kiinnitä ne korttiin pääsiäistervehdyksen ympärille.

 4. Sujauta kortti kuoreen ja laita postin matkaan.

Tee pirteä tiputervehdys

 1. Leikkaa keltaisesta kartongista kaksi ympyrää ja liimaa ne haluamasi väriseen korttipohjaan.

 2. Leikkaa ja liimaa oranssista kartongista tipuille nokat.

 3. Piirrä lopuksi tipuille silmät.

 4. Postita kortti kuoressa saajalleen.

Ilahduta ikitulppaanilla

 1. Leikkaa kuviopaperista hieman korttipohjaa pienempi pala. Liimaa pala korttipohjaan.

 2. Piirrä paperille kokonainen tulppaani, joka on kooltaan hieman pienempi kuin korttipohjassa oleva kuviopaperi. Käytä piirrosta mallina ja leikkaa sen avulla keltaisesta kartongista tulppaanin kukka ja vihreästä kartongista tulppaanin varsi. Kiinnitä kukan osat liimalla kuviopaperin päälle.

 3. Viimeistele kortin alaosa keväisellä pääsiäistervehdyksellä.

 4. Postita kortti kuoreen suljettuna.

Viimeistele tervehdys keväisellä postimerkillä

Pääsiäiskortin kruunaa Minna Lehväslaihon suunnittelemat kevääseen ja pääsiäiseen sopivat postimerkit. Hempeän värikkäät merkit kertovat kevään riemusta. Kivaa Kevättä! on 10 merkin arkki, jossa on 2 erilaista kotimaan ikimerkkiä. Ensimmäisessä merkissä kissa ja pöllö nauttivat keväisestä hetkestä ja yhdessäolosta. Toisessa merkissä kuvataan pikkupöllöjen arkista pyykkipäivää, joka on täynnä iloa. Tilaa merkit suoraan kotiin. Postita kortit pääsiäiseksi viimeistään 8.4. Kuvat: Ninna Lindström