Skip to main content
Paketin vastaanottaminen
Huomio

Asiakaspalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut. Jos asiasi koskee vallitsevaa koronatilannetta, löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.

Lähetyksen vastaanottaminen

Voit noutaa lähetyksesi joustavasti valitsemastasi pakettiautomaatista tai postista. Kasvava verkostomme palvelee yli 2200 pisteessä. Verkkosivuiltamme voit ostaa tarvittaessa säilytysaikaa tai kotiinkuljetuksen lähetyksellesi, osana lähetysten seuranta -palvelua. Voit myös helposti ohjata verkko-ostoksesi sopivimpaan noutopaikkaan. Lähetysten seurannasta voit helposti seurata lähetyksiä ja tarkistaa toimituksen tilaa.

Lähetyksen vastaanottaminen automaatista

Vastaanotat lähetykset helpoiten automaatista. Kun pakettisi on saapunut automaattiin, ilmoitamme siitä sinulle tekstiviestillä.

Lähetyksen vastaanottaminen postista

Jos lähetyksesi toimitetaan postiin, voit noutaa sen sieltä saapumisilmoituksen tai lähetystunnuksen avulla. Noutajan on aina todistettava henkilöllisyytensä.

Suurikokoisen lähetyksen vastaanottaminen

Syötä lähetyksen seurantakoodi Postin lähetysten seurantaan. Lähetyksen tiedoista kohdasta "Kuljetuspalvelu" näet käytettävän palvelun.

Ulkomailta vastaanottaminen ja tullaus

EU-maiden ulkopuolelta tai EU:n valmiste- ja arvonlisäveroalueen erityisalueilta saapuvat tavaralähetykset saattavat vaatia tulliselvityksen. Lähetykset, joita ei tarvitse tullata, jaetaan vastaanottajalle tai ohjataan noudettavaksi postista.

Lähetysten säilytysajat

Mikäli vastaanottajaa ei ole tavoitettu jakelun yhteydessä tai lähetystä ei ole noudettu postista tai pakettiautomaatista, sitä säilytetään määräajan. Jos lähetystä ei noudeta säilytysajan sisällä, lähetys palautetaan lähettäjälle.

Osta kotiinkuljetus

Jos lähetyksen noutaminen Postin noutopisteestä on sinulle hankalaa, voit ostaa verkosta kotiinkuljetuksen jo postiin saapuneelle paketillesi OmaPostin Lähetysten seuranta ja ohjaus-sivulla. Klikkaa "Osta kotiinkuljetus" -kuvaketta. Kuvake näkyy vain jos kotiinkuljetuksen voi ostaa.