Esteettömät jakelupalvelut

Jos olet yli 75-vuotias tai liikkumisesteinen, on sinulla oikeus saada postisi jaetuksi joko tontin rajalle ajo- tai kulkuliittymässä olevaan postilaatikkoon tai huoneistosi postiluukkuun. Tarjoamme palvelun vakituiseen osoitteeseesi. Vakituinen osoite tarkoittaa ensisijaista, toistaiseksi voimassa olevaa osoitetta, joka on tosiasiassa pääasiallinen osoitteesi.

Edellytykset palvelun saantiin ja lisätiedot

Tämän erityistalousjakeluksi kutsutun palvelun edellytys on, että jokainen kanssasi asuva postinsaaja on oikeutettu palveluun. Jos olet liikkumisesteinen tai 75 vuotta täyttänyt ja joudut yhteistaloudessa asuessasi olemaan toistuvasti yksin, jolloin postin noutamisesi huomattavasti vaikeutuu, olet myös oikeutettu erityistalousjakelupalveluun . Palveluun kuuluu Postin perusjakelu, ei sanomalehtien varhaisjakelu tai pakettien toimitus. Sanomalehtien varhaisjakelusta vastaa aina paikallinen lehtiyritys. Paketit jaamme sen mukaan, mikä toimitustapa niille on valittu: saat lähetyksen kotiovelle, jos valitset toimitustavaksi kotiinkuljetuksen.

Tilaaminen, yli 75-vuotias

Voit tilata erityistalousjakelupalvelun yli 75-vuotiaalle kirjautuneena Postin palveluihin tai täyttämällä lomakkeen tällä sivulla. Kun kirjaudut palveluun, valitse Lähilaatikko-palvelun alta Lähilaatikko kotiin-palvelu ja tämän jälkeen valitse lakisääteinen erityistalousjakelu. Voit tilata palvelun myös asiakaspalvelumme kautta.

Tarkistamme pyynnön paikallisessa jakelutoimipaikassa, jonka jälkeen toimitamme vahvistuksen palvelun aloittamisesta. Jos osoitteen kaikki postinsaajat ovat yli 75-vuotiaita, yksi palvelupyyntö riittää.

Tilaaminen, liikkumisesteinen

Muun kuin korkean iän aiheuttaman liikkumisesteisyyden toteamiseksi sinun tulee esittää lääkärinlausunto. Käytäthän tarkotuksen mukaista Postin lääkärinlausuntopohjaa ilman terveydentilan yksityiskohtia koskevia tietoja.

  1. Kirjaudu sisään ja tilaa erityistalousjakelupalvelu liikkumisesteiselle. Kun kirjaudut palveluun, valitse Lähilaatikko-palvelun alta Lähilaatikko kotiin-palvelu ja tämän jälkeen valitse lakisääteinen erityistalousjakelu. Voit tilata palvelun myös asiakaspalvelumme kautta.

  2. Tulosta Postin lääkärinlausunto liikuntaesteisyyden perustuvaa postinjakelua varten.

  3. Lähetä lääkärinlausunto Postille. Postitusosoite löytyy lääkärintodistusmallin lopusta.

Kun tilaukseesi liittyvä puoltava lääkärinlausunto on saapunut, palvelu astuu voimaan ja saat siitä vahvistuksen. Jos samassa taloudessa asuu useampi liikkumisesteinen, pitää jokaisen lähettää meille oma lääkärinlausuntonsa.

Tilauslomake, yli 75-vuotias

Tilaajan yhteystiedot

Käytä kansainvälistä muotoa, esim. 0191234567 on kansainvälisessä muodossa +358191234567

Palvelun saaja

Lisätiedot palvelua varten

0/500
Lähetä lomake

Pyydämme lomakkeella vain niitä tietoja, joita tarvitsemme asian käsittelemiseksi.
Lisää tietoa henkilötietojen käsittelystä Postissa.

Oliko lomakkeen täyttäminen sujuvaa?