Näytä kaikki tiedotteet

Postin yhtiörakenne muuttuu 1.1.2023 alkaen

Kirjeiden, lehtien ja suoramarkkinoinnin jakeluliiketoimintaa harjoittaa 1.1.2023 alkaen Posti Jakelu Oy (Y-0109357–9). Sopimuksen näkökulmasta ainoastaan palvelutoimittajan nimi muuttuu, sillä Posti Jakelu Oy harjoittaa liiketoimintaa vanhan Posti Oy:n Y-tunnuksen alla. Muutoksella ei ole vaikutusta tuotteisiin, palveluihin, hintoihin tai tunnuksiin asiointikanavissa.

Postilain mukainen postiyritys on 1.1.2023 alkaen Posti Jakelu Oy. Tästä syystä maksumerkintöihin tulee muutoksia. Nykyiset maksumerkinnät eivät kuitenkaan vanhene, ja maksumerkinnät voi edelleen tuottaa postimaksukoneella. Postilähetyksissä käytettävät uudet maksumerkinnät ovat 1.1.2023 lähtien ladattavissa verkkosivultamme: Kirjeiden maksumerkinnät - Posti - Asiakastuki. Painettuja kirjekuoria voi käyttää ilman aikarajaa.

Uudessa yhtiörakenteessa Posti Oy (Y-2344200–4) vastaa paketti- ja verkkokaupan sekä rahdin palveluista 1.1.2023 alkaen. Muutoksella ei ole vaikutusta tuotteisiin, palveluihin, hintoihin, asiointitunnuksiin, verkkokaupan integraatioihin tai EDI-sanomiin. Myös asiointi säilyy ennallaan.

Sopimus- ja tuote-ehdot päivitetään verkkosivuillemme 30.11.2022. Muutoksella on vaikutusta palveluntarjoajan yhtiönimiin ja y-tunnuksiin.

Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin löydät täältä.