Näytä kaikki tiedotteet

Väliaikaiset viiveet tullattavissa lähetyksissä – tilanne on palaamassa normaaliksi

Tullauksen turvatiedot muuttuivat 15.3.2021 EU:ssa. Samalla lähetyksistä on edellytetty sähköisiä tietoja, ja EU:n ulkopuolelta saapuneet lähetykset on siirretty uuteen automaatioon tarkastettavaksi. Osa lähetyksistä on kuitenkin saapunut Suomeen ilman sähköisiä tietoja, mikä on aiheuttanut viiveitä prosessissa. Manuaalisen käsittelyn määrää on nyt lisätty, ja tilanne on palaamassa normaaliksi. Viiveet ovat koskeneet noin 1-2% kansainvälisestä lähetysvirrasta, ja ne saadaan käsiteltyä tämän viikon aikana.

Verkkokaupoissa kannattaa käyttää oikeaa sähköpostiosoitetta tai antaa matkapuhelinnumeronsa. Olemme digitalisoineet saapumisilmoituksia, ja yhä suurempi osa lähetysten saapumisista voidaan ilmoittaa sähköisesti, mikä nopeuttaa noutomahdollisuutta 1-2 päivää. OmaPosti-sovellus on turvallinen tapa seurata omaa lähetystä.

Postin ja Tullin Tuonti-ilmoituspalvelun saapumistunnuskyselyssä on lisäksi havaittu häiriö. Tämän vuoksi pienessä osassa lähetyksiä Postin tunnuksen syöttäminen tuonti-ilmoitukseen ei onnistu. Tilannetta korjataan parhaillaan. Asiakaspalvelu ei valitettavasti pysty asiassa auttamaan, joten pyydämme asiakkaita odottamaan hetken.