Näytä kaikki tiedotteet

Postin ohjeet kuluttaja-asiakkaille ja pienyrittäjille: EU:n ulkopuolelle lähetettävien tavaraa sisältävien kirjeiden ja pakettien sisällöstä vaaditaan entistä tarkemmat ennakkotiedot vuoden 2021 alusta

Kansainvälisen sääntelyuudistuksen mukaan EU:n ulkopuolelle (ml. Ahvenanmaa) lähetettävien tavaraa sisältävien postilähetysten (kirjeet ja paketit) sisällöstä vaaditaan entistä tarkemmat ennakkotiedot, jotka välitetään kohdemaan ja mahdollisen kauttakulkumaan postioperaattorille sekä edelleen muun muassa tulliviranomaisille. Puutteelliset tiedot voivat johtaa lähetyksen palautumiseen lähettäjälle.

Uudistus tulee voimaan vuoden 2021 alusta. Uusien vaatimusten vuoksi kirjeen ja ulkomaanpaketin palveluehtoja on muutettu (Postilähetysten huolinta ja tullaus 7.3.). www.posti.fi/ehdot

Toimi näin, kun lähetät tavaraa EU:n ulkopuolelle (ml. Ahvenanmaa) 1.1.2021 alkaen: Kun käytät käteismaksutapaa etkä ole Postin sopimusasiakas, ja lähetys on menossa EU:n ulkopuolelle (ml. Ahvenanmaa), ilmoita tavaralähetyksen sisältötiedot tulliluettelolla CN22 tai CN23, sekä lähetyksen päällä että sähköisesti. Nämä tiedot välittyvät tarvittaville tahoille, kun täytät tiedot joko verkkopalvelussamme posti.fi tai asioimalla postissa.

Vaadittavat tiedot ovat: • Lähettäjän ja vastaanottajan täydelliset nimi- ja osoitetiedot • Sisältötiedot: • Tarkka tavaran englanninkielinen kuvaus ja määrä, esim. men´s cotton shirt, 2 pcs • Kunkin tavaran paino kiloina, esim. edellä mainitut paidat, yhteensä 0,450 kg • Tavaran arvo ja valuutta, esim. 48,60 EUR • Lähetyksen kokonaispaino • Lähetyksen kokonaisarvo ja valuutta Liitä kirjelähetysten päälle viivakoodillinen CN22-tulliluettelo täytettynä (sähköisesti täytettynä www.posti.fi/tullaustiedot ja sen jälkeen kirjeeseen kiinnitettävänä tulosteena tai tarrana). Tuloste tai tarra on allekirjoitettava ja päivättävä. Jos kirjeen tai paketin sisällön arvo on yli 300 SDR:ää (noin 350 euroa), liitä myös CN23-tulliluettelo kohdemaan ohjeiden mukaisesti. Tarvittaessa voit tulostaa CN23-tulliluettelon Postin verkkosivuilta tai saat sen postista.