Näytä kaikki tiedotteet

Postin vinkit kuluttajille: Kun Iso-Britannia tekee Brexitin 1.1.2021, miten kannattaa varautua tavaraa sisältävien kirjeiden ja pakettien lähettämisessä sekä vastaanottamisessa?

Iso-Britannia ei kuulu enää 1.1.2021 EU:n kaupan käynnin tulli- ja verosopimukseen. Iso-Britannian osalta toimitaan samoin, kuten esimerkiksi Kiinan ja Venäjän kanssa, jotka eivät kuulu Euroopan Unioniin. Muutos vaikuttaa tavaraa sisältävien kirjeiden ja pakettien lähettämiseen sekä vastaanottamiseen, joten siihen kannattaa varautua jo ennakolta.

Tällä hetkellä koronapandemia ja Brexit vaikuttavat kuljetusyhteyksiin ja hidastavat postin kulkua Suomen ja Iso-Britannian välillä. Lue lisää täältä.

Kuluttaja, huomioi nämä vinkit, kun lähetät tai vastaanotat tavaraa 1.1.2021 alkaen

Tavaralähetykset Suomen ja Iso-Britannian välillä on tullattava.

• Katso lisätietoja ja ohjeita Tullin sivuilta täältä. • Tullattavia kirje- ja pakettilähetyksiä ovat Postipaketti ja Pikapaketti ulkomaille, sekä tavaraa sisältävät ulkomaan kirjelähetykset. • Huomaathan, että tullaus saattaa koskea myös yksityishenkilöiden välisiä lahjoja. • Tavallisia kirjeitä, jotka eivät sisällä tavaroita, ei tarvitse tullata. Kun lähetät tavaraa Iso-Britanniaan 1.1.2021 alkaen: Ilmoita tavaralähetyksen sisältö tulliluettelolla CN22 tai CN23, sekä sähköisesti että lähetyksen päällä. Ilmoita kirjelähetyksen sisältö osoitteessa www.posti.fi/tullaustiedot ja sen jälkeen liitä kirjeen päälle viivakoodillinen CN22-tulliluettelo lähetykseen kiinnitettävänä tulosteena tai tarrana. Tuloste tai tarra on allekirjoitettava ja päivättävä. Ilmoita paketin sisältö samalla, kun lähetät sen joko verkkopalvelussamme posti.fi tai OmaPostissa. Lähetyksen vaadittavat tiedot ovat: · Lähettäjän ja vastaanottajan täydelliset nimi- ja osoitetiedot · Sisältötiedot: · Tarkka tavaran englanninkielinen kuvaus ja määrä, esim. men´s cotton shirt, 2 pcs · Kunkin tavaran paino kiloina, esim. edellä mainitut paidat, yhteensä 0,450 kg · Kunkin tavaran arvo ja valuutta, esim. 48,60 EUR · Lähetyksen kokonaispaino · Lähetyksen kokonaisarvo ja valuutta Jos kirjeen tai paketin sisällön arvo on yli 300 SDR:ää (noin 350 euroa), liitä myös CN23-tulliluettelo kohdemaan ohjeiden mukaisesti. Tarvittaessa voit tulostaa CN23-tulliluettelon Postin verkkosivuilta tai saat sen postista. Lähetysten puutteelliset sisältötiedot voivat viivästyttää lähetysten käsittelyä kohdemaassa ja siten pidentää lähetyksen toimitusaikaa. Kun vastaanotat tavaraa Iso-Britanniasta 1.1.2021 alkaen: Iso-Britanniasta Suomeen saapuvat tavaralähetykset tuontitullataan · Tavaraa sisältävät lähetykset, joiden arvo on yli 22 euroa tai ovat lahjoja, tullataan. · Tee tuontitullaus ja maksa tarvittaessa Postin käsittelymaksu 20 päivän sisällä lähetyksen maahan saapumisesta. Saat Postilta tulliselvitettävästä lähetyksestä saapumisilmoituksen, jossa on tarkempia ohjeita tuontitullaukseen ja käsittelymaksun maksamiseen.