Näytä kaikki tiedotteet

Posti uudistaa saapumisilmoitusten tekstejä 22.9. alkaen

Postin saapumisilmoitukset saavat päivitetyt tekstit. Saapumisilmoitus on viesti, jolla Posti ilmoittaa noudettavaksi saapuneesta lähetyksestä. Tekstejä uudistetaan vaiheittain 22.9. alkaen asiakkailta pyydetyn ja saadun palautteen pohjalta.

Torstaina 22.9. tekstit päivittyvät suomenkielisiin saapumisilmoituksiin, jotka lähetetään tekstiviestitse, sähköpostitse ja OmaPostin ilmoituksina.

Kuvassa on esimerkki päivitetyistä saapumisilmoituksista, jonka tiedot ovat kuvitteelliset:

Tavoitteena on selkeyttää tekstejä ja varmistaa, että tärkeä tieto löytyy helposti. Muutokset koskevat vain tekstin muotoilua, eikä saapumisilmoitusten lähettämiseen tehdä muutoksia.

Saapumisilmoituksia uudistetaan vaiheittain. Myös ruotsin- ja englanninkieliset saapumisilmoitukset tullaan päivittämään. Kaikki viestit eivät kuitenkaan päivity yhtä aikaa.

Postin nimissä liikkuu myös huijausviestejä. Huijausviesteissä kerrotaan usein saapuneesta lähetyksestä, voitetusta palkinnosta tai maksamattomasta kuljetusmaksusta, ja ne voivat näyttää erehdyttävän aidoilta. Jos epäilet viestin aitoutta, voit varmistaa tilanteen asiakaspalvelultamme. Löydät lisätietoa ja esimerkkejä huijausviesteistä sivuiltamme.