Näytä kaikki tiedotteet

Osa lähetyksistä, joiden arvonlisävero on maksettu jo verkkokaupassa, on pysähtynyt tullattavaksi – lähetyksen vastaanottajia pyydetään tekemään tuonti-ilmoitus Tullin sivuilla

1.7.2021 astui voimaan EU-direktiivi, jonka mukaan kaikki EU:n ulkopuolelta toimitettavat tavarat ja lehdet tullataan. Jatkossa myös alle 22 euron arvoisista tavaralähetyksistä on maksettava arvonlisävero ja tehtävä tullaus.

Osa nk. IOSS-lähetyksistä, joissa verkko-ostoksista on maksettu arvonlisävero jo verkkokaupassa, on pysähtynyt tullattavaksi. Posti on lähettänyt vastaanottajalle saapumisilmoituksen tullattavasta lähetyksestä ja vain vastaanottaja tietää onko lähetyksestä maksettu arvonlisävero vai ei. Lähetykset ovat pysähtyneet tullattavaksi, koska Posti ei ole saanut IOSS ALV-tunnistetta tai kaikkia tarvittavia tietoja lähettäjältä.

Vastaanottajaa, jonka ostoksesta on maksettu ALV verkkokaupassa, mutta on saanut Postilta tullattavan lähetyksen saapumisilmoituksen, pyydetään tekemään tullaus Tullin sivuilla Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa.

Pahoittelemme lähetysten pysähtymistä, ja siitä aiheutunutta harmia.