Näytä kaikki tiedotteet

Kaikki EU:n ulkopuolelta toimitettavat verkkokauppaostokset on tullattava heinäkuusta alkaen

Koko EU-alueella tulee 1.7.2021 voimaan verkkokaupan arvonlisäverouudistus, jonka mukaan kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat tavaralähetykset pitää tullata. Jatkossa siis kaikista EU:n ulkopuolelta toimitettavista tavaralähetyksistä on maksettava arvonlisävero ja tehtävä tullaus. 

Tällä hetkellä pienet, arvoltaan 22 euroa tai sen alle, verkkokauppaostokset ovat saaneet tulla verovapaasti Suomeen.

Muutos perustuu EU-direktiiviin, joka tähtää yhtenäiseen ALV-järjestelmään EU:n sisämarkkinoilla, ja se astuu voimaan kaikkialla EU:ssa samaan aikaan. Yhteisellä uudistuksella tavoitellaan tasavertaisempaa kilpailutilannetta kotimaisille ja muille EU-maiden yrityksille.

Kaikkien toimijoiden yhteinen tahtotila on, että saapuvien lähetysten käsittelyprosessi olisi mahdollisimman sujuva. Käynnissä olevien keskusteluiden tavoitteena on löytää ratkaisuja, jotka mahdollistavat mahdollisimman nopean ja helpon tullausprosessin tavaran tilaajalle. Ratkaisuista tullaan kertomaan lisää kevään aikana.

Lue lisää:

Tullaus 1.7.2021 alkaen Paketin tullaus ja käsittelymaksu Tulli: Kaikki tullataan – lisätietoa muutoksen vaikutuksista tullaukseen