Näytä kaikki tiedotteet

EU:n ulkopuolelta tulevien postilähetysten tullauksissa viivettä

Osa EU:n ulkopuolelta saapuvista postilähetyksistä odottaa, että tullauksen voi tehdä normaalisti. Posti ja Tulli ovat selvittäneet asiaa tiiviissä yhteistyössä ja ongelmaa korjataan parhaillaan. Kerromme, kun tullaus onnistuu taas normaalisti. Posti on pidentänyt tullattavien lähetysten säilytysaikaa.

Suomeen Euroopan unionin ulkopuolelta lentäen saapuvista postilähetyksistä on pitänyt antaa 15.3.2021 lähtien turvatietoilmoitukset ennen tavaroiden lastausta lähtömaassa. Uudistuksesta johtuen osassa lähetyksiä Posti ei ole voinut lähettää Tullille tarvittavaa uutta ilmoitusta puutteellisten tietojen takia. Näiden lähetysten tullaaminen ei onnistu tällä hetkellä.

”Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Tullin kanssa. Tilanne on todella ikävä lähetystään odottaville asiakkaille ja toivomme, että asia saadaan korjattua mahdollisimman pian. Kerromme, kun tullaus toimii taas normaalisti”, pahoittelee Minna Kovanen, joka vastaa Postin ulkomailta Suomeen saapuvista lähetyksistä.

Ongelma koskee vain osaa EU:n ulkopuolelta tulevista postilähetyksistä. Posti on pidentänyt niiden lähetysten säilytysaikaa, joiden tullaamisessa on ollut ongelmia.

Pahoittelemme asiakkaille koitunutta haittaa.