Näytä kaikki tiedotteet

Posti lopettaa Plus-merkki lisäpalvelun ja Plus-merkkien myynnin 1.4.2023

Lanseerasimme perinteisten postimerkkien rinnalle kirjeeseen lisättävän Plus-merkin vuonna 2019. Nyt lisäpalvelumerkkien kysyntä vähenee kirjemäärien vähenemisen myötä, joten lopetamme Plus-merkin myynnin 1.4.2023.

”Nopeaan viestintään käytetään nykyisin aiempaa enemmän digitaalisia kanavia. Suurimmalle osalle kirjeitä tai kortteja lähettäville asiakkaillemme Postin perusnopeus on riittävä”, sanoo Sami Määttä Postin kuluttajapalveluista.

Plus-merkki-lisäpalvelu on nopeuttanut lähetyksen kulkua. Lähettäjä on voinut myös seurata, milloin kirje tai kortti on jaettu. Nämä lisäpalvelut jatkuvat ensivuoden alkupuolelle asti eli 31.3.2023 Plus-merkki-lisäpalvelulla voi vielä lähettää postia.

”Jos asiakkaamme haluaa lähettää pienet lähetykset jatkossa nopeasti, se onnistuu postiluukkuun tai -laatikkoon jaettavana XXS-pakettina tai Postin pikakirjeenä, nämä tarjoavat myös lähetyksen seurannan”, kertoo Sami Määttä.

Jotta Plus-merkkejä ei jää käyttämättä, niitä voi käyttää huhtikuun 2023 alusta alkaen postimerkin tavoin 2024 loppuun asti Plus-merkin arvon mukaisesti. Esimerkiksi enintään 50 gramman kotimaan kortin ja kirjeen (2,10 €) lähettämiseen tarvitaan Plus-merkin (1,50 €) lisäksi 0,60 € verran postimerkkejä.