Näytä kaikki tiedotteet

Koronapandemian sekä kausiflunssan vaikutukset Postin palveluihin (Päivitetty 28.3.2022)

Koronan aiheuttamat altistumiset, karanteenit ja sairauspoissaolot ovat lisääntyneet myös Postissa, ja niiden määrän ennustettavuus on vaikeaa.

Postilla on poikkeustilanteisiin varautumissuunnitelma, jonka mukaan olemme toimineet koko pandemian aikana. Teemme kaikkemme, että pystymme pitämään palvelumme toiminnassa myös poikkeuksellisissa tilanteissa ja hoidamme osamme huoltovarmuudesta, terveys ja turvallisuus kuitenkin ensisijaisesti huomioiden. Koronaan liittyvät toimenpiteemme perustuvat viranomaisten ohjeisiin, ja ovat osittain jopa tiukemmat, sillä haluamme suojata parhaamme mukaan asiakkaitamme, henkilöstöämme ja heidän perheitään.

Päivitämme tätä tiedotetta, kun palvelujen tilanne muuttuu.

Vaikutukset perinteisen postin jakeluun

Tällä hetkellä ei ole paikallisia vaikutuksia perinteisen postin eli sanomalehtien, aikakauslehtien, kirjeiden, mainosten ja postiluukkuun tai -laatikkoon jaettavien pikkupakettien osalta.

Tilanne koko maan osalta on vakaa, mutta äkilliset sairauspoissaolot voivat aiheuttaa lyhyitä jakeluviiveitä joillakin jakelureiteillä.

Voit seurata sanomalehtien varhaisjakelun ja päiväjakelun tilannetta verkkosivuillamme posti.fi/hairiot.

Vaikutukset pakettien jakeluun kotimaassa

Tällä hetkellä tilanne on koko maan osalta vakaa.

Vaikutukset rahtipalveluihin

Tällä hetkellä tilanne on koko maan osalta vakaa.

Vaikutukset kansainvälisiin palveluihin

Tällä hetkellä tilanne on melko vakaa, sillä rahtiliikenne toimii maiden välillä hyvin ja lentoreittejä on avattu. Maakohtaiseen tilanteeseen löytyy lisätietoa sivulta posti.fi/korona-ulkomaille.