Näytä kaikki tiedotteet

Posti: Kuljetukset hoituvat perille asti, mutta lähetyksiä ei kanneta sisään - koronan takia myös asennuspalvelut keskeytetään toistaiseksi

Koronaviruksen tartuntaketjujen estämiseksi Postissa on otettu alalla yleisesti noudatettavat varotoimet.

Tilaukset toimitetaan perille, mutta lähetyksiä ei kanneta sisälle asuntoon. Myös asennuspalvelut keskeytetään toistaiseksi.

Varotoimella halutaan estää mahdollisia tartuntaketjuja ja molemminpuolista altistumista.

Uusien ohjeiden mukaisesti Postissa toimitaan näin: 

  • Asiakkaan kanssa sovitaan puhelimitse toimitus ennen jakelua ja kerrotaan, että tilaus jätetään asiakkaan asunnon oven eteen, mutta ei tuoda sisälle kynnyksen yli asuntoon. Jos toimintamalli ei sopisi asiakkaalle, lähetykset palautettaisiin lähettäjälle.
  • Tavaran vastaanotto ja tarkastaminen tehdään kuljettajan ollessa paikalla, mutta osapuolten välillä pidetään turvaväli. Kuljettaja kuittaa tilauksen vastaanotetuksi asiakkaan puolesta ja tarvittaessa kirjoittaa varauman rahtikirjaan.
     
  • Koneiden kierrätys, palautus, purku ja muut lisäpalvelut tehdään kuten aikaisemminkin, jos ne pystytään tekemään menemättä asuntoon sisälle. Esimerkiksi kierrätettävä kone otetaan mukaan, jos se on asiakkaan toimesta nostettu valmiiksi oven ulkopuolelle.
  • Jo aiemmin sovitut asennukset tehdään ja kierrätyskoneet otetaan mukaan.