Näytä kaikki tiedotteet

PAU:n lakot viivästyttävät vielä pientä osaa lähetyksistä loppuviikon aikana - arviot vaikutuksista täsmentyvät (PÄIVITETTY klo 16.30)

PÄIVITETTY klo 16.30: Laittomat lakot postinlajittelussa ovat heijastuneet pieneltä osin myös postinjakeluun. Viive koskee kirjeitä, päiväpostin mukana jaettavia lehtiä sekä markkinointilähetyksiä. Katso paikkakuntakohtaiset tiedot tästä tiedotteestamme.

Posti ja logistiikka-alan unioni PAU:n laittomat lakot päättyivät myöhään tiistai-iltana. Osa henkilöstöstä on palannut töihin lajittelua tekevissä työpaikoissa Postissa Vantaalla, Liedossa, Seinäjoella, Jyväskylässä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Kuopiossa, Tampereella ja Oulussa. Lakkopäivien aikana käytetyt Postin poikkeusjärjestelyt toimivat hyvin, joten ruuhkaa ei päässyt syntymään lajitteluun.

- Toiminta on alkanut palautumaan normaaliksi lajittelutoiminnoissamme. Pystymme purkamaan poikkeusjärjestelymme tämän hetkisen arvion mukaan loppuviikon aikana. Olemme iloisia siitä, että olemme poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta saaneet valtaosan lähetyksistä asiakkaille luvatussa ajassa. Teemme kaikkemme, ettei viivettä tulisi eikä siitä aiheutuisi asiakkaillemme harmia, sanoo Postin Ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja.

Käytetyt poikkeusjärjestelyt näyttävät osassa lähetyksistä poikkeavia seurantatietoja, vaikka lähetys kulkee luvatussa aikataulussa.

Tämän hetkisen arvion mukaan pieneen määrään paketteja, kirjeitä ja lehtiä saattaa tulla viivettä.

- Eri tuotteilla on oma, lähettäjäasiakkaan kanssa sovittu palveluaikataulu. Sen puitteissa me lajittelemme, kuljetamme ja jaamme lähetykset vastaanottajille. Esimerkiksi jollakin tuotteella voi olla tietyksi päiväksi sovittu jakelu, toisilla tuotteilla on useamman päivän aikaikkuna eli ne ovat meillä käsiteltävänä ja jakelussa useamman päivän ajan. Poikkeustilanteen vuoksi lähetyksiä voi olla normaalia enemmän jakelutoimipaikoissamme, ja se saattaa aiheuttaa paikallisia ja lyhytaikaisia viiveitä jakelussa joidenkin lähetysten osalta, Jarmo Ainasoja jatkaa.

Sanomalehtien varhaisjakeluun tai Postin palvelupisteiden toimintaan lakot eivät ole vaikuttaneet. Häiriöt eivät ole koskeneet rahtipalveluja tai varastopalveluja.

 

Tiedotamme tilanteesta seuraavan kerran torstaina 5.9. noin klo 10.30.