Näytä kaikki tiedotteet

Joulukortteja kirjoitetaan etenkin tulevana viikonloppuna – joulukorttilajittelu aloitettiin Postissa

Tulevana viikonloppuna kirjoitetaan miljoonia joulukortteja, kun joulun toivotukset lähetetään sukulaisille ja ystäville. Joulukorttien viimeinen lähetyspäivä edullisimmalla joulun ikimerkillä (0,95 e) on tiistai 12.12. Kotimaan ikimerkillä (1,40 e) joulukortit ehtivät vielä jouluksi, kun ne postitetaan viimeistään 20.12. ennen kirjelaatikoiden tyhjennysaikaa.

Joulukortteja lajitellaan suurelta osin käsityönä. Posti on palkannut noin 3 700 jouluapulaista, joista moni aloitti joulukorttien lajittelun itsenäisyyspäivän jälkeen. Oikea osoite varmistaa joulutervehdyksen sujuvan kulun.

- Postin osoiteselvityksessä tehdään salapoliisin työtä, kun osoite on väärin tai siitä ei kerta kaikkiaan saa selvää. Nämäkin kortit löytävät useimmiten oikean vastaanottajan, mutta osa vasta tammikuussa, sillä selvitys vie aikaa, Postin tuotepäällikkö Johanna Rouhe kertoo.

Postinumerot määräävät sen, mihin jakelupisteeseen kortti menee.  Kun postinumero on oikein, kortti on alusta asti oikealla reitillä vastaanottajalle.

- Jos postinumero vinksahtaa vahingossa väärin, kulkuaika voi viivästyä juuri ratkaisevalla päivällä. Perille se toki löytää. Oikean postinumeron voi tarkistaa Postin verkkosivujen postinumerohausta, Rouhe vinkkaa.

Joulupostimerkkejä ja joulutervehdysten punaisia lähetyskuoria saa posteista ja useilta jälleenmyyjiltä. Tämän vuoden joulupostimerkeissä on satumaisia kuvituksia Rudolf Koivulta.

Viimeiset lähetyspäivät eri maihin ja vinkit jouluvalmisteluihin löytyvät osoitteesta www.posti.fi/joulu.

Korttituokioihin avuksi postinumerohaku www.posti.fi/postinumerohaku