Näytä kaikki tiedotteet

Postin Lahja Suomelle: jokaiselle 3.-luokkalaiselle postimerkki ja -kortti

− Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kirjoitetaan yli 60 000 kiitoskorttia

 

Posti osallistuu Suomen juhlavuoteen lahjoittamalla kouluihin jokaiselle 3.-luokkalaiselle postimerkit ja -kortit. Korttien teemana on kiitos, jolla halutaan kannustaa ilahduttamaan toista. Yli 60 000 koululaisen kiitokset ovat pian matkalla vastaanottajille.

- Postin lähettäminen on monelle koululaiselle uusi asia. Koululaiset voivat itse pohtia, ketä haluavat kiittää ja ilahduttaa kortilla. Kortissa kiitos säilyy muistona, ja toivottavasti lapset saavat myös takaisin vastauksen, johtaja Turkka Kuusisto Postista sanoo.

Postin lahjalla kouluille on Opetushallituksen hyväksyntä. Posti toimittaa lahjamerkit ja kiitoskortit Opetushallituksen osoitteiston mukaisesti kouluihin syyskuussa. Opetuksen tueksi laadittu verkkomateriaali havainnollistaa, miten osoitetiedot kirjoitetaan ja mihin postimerkki liimataan - nämä perustaidot eivät enää ole itsestään selviä. Korttien kirjoittaminen antaa lapselle tärkeän kokemuksen postin lähettämisestä ja käsinkirjoitetusta viestistä.

- Omalla persoonallisella käsialalla kirjoitettu kiitoskortti osoittaa, että lähettäjä arvostaa viestin saajaa. Arjessa kirjoitetaan paljon erilaisilla digilaitteilla, joten käsin kirjoitettu viesti tuntuu erityisen henkilökohtaiselta, opetusneuvos Minna Harmanen Opetushallituksesta sanoo.

Jokainen voi osallistua Postin keräämään onnitteluun Suomelle

Postin tavoitteena on kerätä Suomessa asuvilta, ulkosuomalaisilta ja muilta Suomen ystäviltä ennätysmäärä nimiä yhteiseen Suomen juhlavuoden onnitteluun. Onnittelukirja 100-vuotiaalle Suomelle sekä siihen liittyvä digitaalinen tiedosto luovutetaan tasavallan presidentille Helsingissä ennen itsenäisyyspäivää 2017.

Nimenkirjoituksen ja 100 merkkiä pitkän onnitteluviestin voi tehdä postien lisäksi eri puolilla Suomea järjestettävissä tapahtumissa sekä nimien keräykseen tarkoitetulla Postin nettisivulla www.posti.fi/suomi100.

Opetuksen tueksi julkaistu verkkomateriaali Postin matkassa on ladattavissa osoitteessa www.posti.fi/lapsille.