Näytä kaikki tiedotteet

Suomen kasvot ja Bruunin linnut postimerkeissä 9. toukokuuta

Posti julkaisee 9. toukokuuta kasvokuvista kootut Suomi 100 - Suomen kasvot -postimerkit ja graafikkolegenda Erik Bruunin muuttolintuja kuvaavan Arktikan, johon kuuluvat sekä pienoisarkki että 0,10 ja 0,20 euron postimerkkien arkit.

Kasvokuvat uniikeissa merkeissä

Syksyn 2016 kampanjassa Posti pyysi kasvokuvia juhlavuoden postimerkkijulkaisua varten. Näistä tuhansista kuvista on muodostettu mosaiikkimaisesti erilaisia postimerkkejä, jotka on sijoiteltu postimerkkivihkoihin Suomen kartan muotoon. Jokainen postimerkki ja vihko on siten erilainen.

- Näitä postimerkkejä kannattaa katsoa tarkkaan, sillä merkeistä postinsaajat ja lähettäjät voivat bongata omia tai tuttaviensa kasvokuvia, Postin Design Manager Tommi Kantola sanoo.

Postimerkkien suunnittelusta vastasi graafikko Klaus Welp ja teknisestä toteutuksesta mainostoimisto Bob the Robot. Tiettävästi vastaavalla tavalla valmistettuja postimerkkejä ei ole aikaisemmin tehty missään päin maailmaa.

Suomi 100 - Suomen kasvot -vihossa on kymmenen kotimaan ikimerkkiä (1,30 euroa/kpl). Vihkoja on painettu 60 000 kappaletta. Julkaisu on osa valtioneuvoston kanslian kokoamaa virallista Suomi 100 -hankeohjelmaa.

Erik Bruunin muuttolinnuissa arktisen alueen pesijöitä

Graafikkolegenda Erik Bruunin taidokasta kynän jälkeä nähdään kolmessa erillisessä postimerkkijulkaisussa. Arktika-pienoisarkissa esitellään pohjoisessa pesiviä muuttolintuja. Arktika tarkoittaa arktisilla alueilla pesivien lintujen muuttoa, jota varsinkin keväisin harrastajat seuraavat Suomenlahden rannoilla.

Pienoisarkissa on kaksi kotimaan ikimerkkiä sekä 0,10 ja 0,20 euron arvoiset lisäarvomerkit. Lisäksi kummastakin lisäarvomerkistä julkaistaan erilliset viidentoista kappaleen arkkinsa.

Muuttajista merkkeihin on valittu kaksi sorsa- ja hanhilintua: 0,10 euron merkissä on alli, joka on luokiteltu vaarantuneeksi lajiksi. 0,20 euron merkissä on erittäin uhanalainen pilkkasiipi. On arvioitu, että ilmastonmuutos on lintujen ravintoon vaikuttamalla romahduttanut poikastuotannon.

Kotimaan ikimerkeissä (1,30 euroa/kpl) ovat toukokuussa sankoin joukoin pohjoiseen muuttavat sepelhanhi ja valkoposkihanhi. Valkoposkihanhi on hyvin tunnettu, sillä se pesii nykyään myös Etelä-Suomessa.

91 vuotta täyttänyt Erik Bruun on edelleen aktiivinen taiteilija. Viime vuonna hän kuvitti Postille Ruokasieniä-postimerkkivihon kantarelli-merkin ja 0,50 euron Sulka-merkin.

Ensipäiväntilaisuus Helsingin Hakaniemessä

9. toukokuuta ilmestyvien postimerkkien ensipäiväntilaisuus järjestetään poikkeuksellisesti Helsingin Hakaniemen postissa.

Tilaisuus järjestetään tiistaina 9. toukokuuta kello 12-14, jolloin kävijöillä on mahdollisuus saada lähetyksiin ensipäivänleimoja. Postissa on myynnissä uusia postimerkkejä, ensipäivänkuoria ja muita postimerkkituotteita.

Samalla kävijät voivat jättää oman onnittelutervehdyksensä Suomelle. Postin Suomi 100 -onnittelukiertueessa kerätään maailman pisin onnittelukirje. Kiertue pysähtyy Hakaniemen postissa 8.-10. toukokuuta.  

Hakaniemen posti sijaitsee osoitteessa Säästöpankinranta 2, 00530 HELSINKI.

Ajatusten siivin -merkki päivitetty 2,00 euron arvoon

Luontoaiheistaan tunnetun postikorttitaiteilija Jaana Aallon kuvittama Ajatusten siivin -postimerkki ilmestyi 26. helmikuuta 2016. Merkki on päivitetty vastaamaan nykyistä postimaksua ja se on ollut myynnissä 11. maaliskuuta 2017 alkaen. Adressit ja muut enintään 100 grammaa painavat kirjelähetykset kulkevat kotimaassa 2,00 euron postimerkillä.

Lisätietoja

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön 

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille.