Näytä kaikki tiedotteet

Kuvakilpailu käynnistyy: haluatko saunasi postimerkkiin?

Posti ja Ilta-Sanomat käynnistävät tänään sauna-aiheisen kuvakilpailun. Kesän lopuksi kuvista valitaan neljä parasta, jotka julkaistaan postimerkeissä keväällä 2017.

- Tavoitteena on löytää visuaalisesti mielenkiintoisia postimerkkeihin soveltuvia sauna-aiheisia kuvia. Postimerkkeihin päätyvät kuvat leviävät ympäri maailman ja omalta osaltaan levittävät Suomi-kuvaa, Design Manager Tommi Kantola Postista sanoo.

Suomessa on yli kolme miljoonaa saunaa, mutta erilaisia saunarituaaleja lienee yhtä monta kuin saunojaakin.

- Sauna kuuluu kaikkiin vuodenaikoihin, muuta erityisesti kesään. Juhannuksena arvion mukaan lämpiää yli miljoona saunaa. Saunanlämmityksen, saunomisen ja juhannustaikojen välissä kannattaa ottaa muutama sauna-aiheinen valokuva ja osallistua kilpailuun, Kantola kannustaa.

Yhteisjulkaisu Åland Postin kanssa

Kesän aikana Ahvenanmaalla Åland Post ja Ålandstidningen järjestävät samanlaisen kuvakilpailun.

Posti julkaisee viisi saunapostimerkkiä Suomi Finland -tunnuksilla, joista neljä tulee Ilta-Sanomien kuvakilpailun kautta ja yksi Ahvenanmaan kuvakilpailusta. Ahvenanmaan posti puolestaan julkaisee kaksi postimerkkiä Åland-tekstillä, joissa on yksi kuva molemmista kilpailuista.

- Aiemmin julkaistut huussi- ja latosarjat ovat olleet suosittuja. Se, että kuva haetaan kilpailulla ja on aiheeltaan suomalaisia koskettava, on saanut monet tarttumaan kameraan, Kantola toteaa ja toivoo vilkasta kuvakesää.

Näin osallistut

  • Ota saunomiseen tai saunaan liittyvä kuva ja lähetä se MMS-viestinä numeroon 13456 (0,30 euroa/viesti).
  • Voit myös ladata kuvan Ilta-Sanomien Lukijan kuva -palveluun.
  • Mainitse viestissä tai valitse kuvan kategoriaksi Saunakuvakisa, kerro lähettäjän nimi ja yhteystiedot sekä tiedot siitä, milloin ja missä kuva on otettu.
  • Kilpailuaika on 4.6.-15.8.2016.

Kilpailusäännöt (PDF)

Edellisen kerran sauna-aihe on näkynyt Päivi Vainionpään postimerkeissä vuonna 2009.
Olipa kyseessä sitten lähikuva tai koko rakennus maisemineen, kannattaa kuvaajan muistaa postimerkin pieni koko.