Vinkkejä tietoturvaan

Salasana

Älä koskaan luovuta Posti-tunnuksiasi muille, äläkä koskaan kirjaudu palveluun kenenkään sinuun yhteyttä ottaneen henkilön pyynnöstä​.

Aseta riittävän pitkä ja uniikki salasana äläkä käytä samaa salasanaa useissa eri palveluissa. H​yviä salasanavinkkejä löytyy Kyberturvallisuuskeskuksen salasanaoppaasta.

Käytä salasanan hallintaohjelmaa: salasanojen hallintaohjelma on erillinen työkalu, joka luo uuden salasanan jokaiseen käytettyyn palveluun, tallentaa ja muistaa ne käyttäjän puolesta. Tunnettuja ovat esimerkiksi F-Securen KEY sekä LastPass.

OmaPosti appin lataus

Päivitä laitteesi käyttöjärjestelmä ja OmaPostin mobiilisovellus aina uusimpaan versioon​

Lataa OmaPostin mobiilisovellus vain virallisista sovelluskaupoista: Applen store sekä Google Play. Posti ei koskaan lähetä sovellustiedostoa suoraan asiakkaalle.

Lisäsuojauksen asettaminen​

Voit suojata OmaPostin sisällöt paremmin ulkopuolisilta, kun otat käyttöön näytön lukituksen OmaPosti-mobiilisovelluksessa. Näytön lukitus avataan laitteen pääsykoodilla, sormenjäljellä tai kasvojen tunnistuksella.

Suojauksen saa laitettua päälle ja pois päältä OmaPostin asetuksissa sekä sen voi asettaa palvelun käyttöönoton yhteydessä. Mobiililaitteelle pitää antaa lupa käyttää pääsykoodia, sormenjälkeä tai kasvojentunnistusta. Tätä lupaa hallinnoidaan laitteen asetuksissa.​

Paras tapa suojata sisällöt on kirjautua palvelusta ulos aina käytön jälkeen.​

Suojaa laitteesi

Älä murra puhelimesi tietoturvaa tietoisesti (Jailbreak- ja Root-operaatiot)​

Suojaa laitteesi haittaohjelmilta virustorjunta- ja palomuuriohjelmistoilla. Päivitä näitä ohjelmistoja säännöllisesti valmistajan antamien ohjeiden mukaisesti.​

Maksaminen OmaPostissa

Maksaessasi laskun OmaPostissa sinun tulee tunnistautua vahvasti pankin 3DS-vahvennuksella.

Ota yhteys Postin asiakaspalveluun

  • Jos puhelimesi, johon OmaPosti on asennettu, varastetaan

  • Jos epäilet Posti-tunnuksiesi joutuneen vääriin käsiin.

Huijausviestit

Vältä avaamasta sähköposteja, sähköpostin liitteitä ja/tai näissä olevia linkkejä, jos et ole varma lähettäjän luotettavuudesta tai motiiveista.​

Katso Postin ohjeet huijausviesteihin liittyen: Huijausviestitiedote 8.10.2020