Ohjeet postitustaloille

Ohjeet postitustaloille

Tältä sivulta löydät koosteen suurten tai säännöllisten lehti-, kirje- ja suoramainoserien postitusohjeista ja työkaluista.

Uusimmat ohjeet

Posti Pro lehtitilausten ohje Posti Pro asiakassuoran ohje Erälajiteltujen lähetysten osoite-, kimputus- ja yksiköintiopas 1.1.2021 Konelajiteltavien lähetysten opas 2022 Asiakassuoran postitusohje 2021 Economy-vakiokirje Pron postitusohje 2022 Priority-vakiokirje Pron postitusohje 2022 Lähetysten postiinjättöpaikat ja kellonajat 2021 Lähetysten postiinjättöpaikat ja kellonajat 2022 Kotisuoran postitusohje

Postittajan työkalut Postittajan työkalut, sähköiset tilauskanavat, on koottu Asiointikanaviin. Kaikkiin tilauskanaviin kirjaudutaan samalla asiointitunnuksella. Tunnuksen saat yrityksesi pääkäyttäjältä. Jos yritykselläsi ei vielä ole pääkäyttäjää, tilaa asiointitunnus.

Jos haluat tehdä viime hetken muutoksia PTP:llä ilmoittamasi lähetyserän postiinjättöaikoihin tai -paikkoihin, tee muutospyyntö tällä lomakkeella. Muutokset ovat maksullisia.Postittamisen työpöytä

Postittamisen työpöytä (PTP) on säännöllisille ja toistuville postituksille tarkoitettu lehti- ja Kotisuora-lähetysten työkalu. PTP:llä tehdään jakelujen vuosi- ja ennakkotilaukset sekä niihin liittyvät postitussuunnitelmat. Ilmoitettujen tietojen perusteella muodostuu sähköinen lähetyslista ja postittaja voi tulostaa tarvittavat postittamisohjeet ja -dokumentit.

Lajittelupalvelu tuottaa 2D- ja 4-asentokoodit

Lajittelupalvelu on postittajan lajittelujärjestelmään integroitava työkalu, joka tukee postituksen esityötä automatisoidusti ja eräkohtaisesti. Lähetysten perillemeno varmistuu, postitusten laatuvirheet vähenevät ja toimitusketju tulee läpinäkyväksi. Lajittelupalvelu tuottaa kirje-, lehti- ja suoramarkkinointilähetyksissä käytettävät 2D- ja 4-asentokoodit. Koodit mahdollistavat suurten lähetyserien digitaalisen seurannan, joka otetaan käyttöön vaiheittain.

Erälajittelu ja kimputus

Erälajittelu eli kimputus ja yksiköinti on tarpeen suurille lähetyserille. Lehdet postitetaan lähtökohtaisesti aina kimputettuina. Erälajiteltujen postilähetysten osoite-, kimputus- ja yksiköintiopas on tarkoitettu suurpostittajille sekä paino-, postitus- ja tulostustaloille auttamaan lähetyserien postitusten valmistelua.

Koneellinen käsittely tuo sujuvuutta

Postituksia valmistellessasi selvitä ja ota huomioon Postin koneellisen käsittelyn palvelukohtaiset vaatimukset, kuten mitta- ja painorajat sekä 2D-koodin ja 4-asentokoodin ja osoitetietojen sijoittelu. Konelajiteltava lähetys etenee sujuvasti eri käsittelyvaiheiden läpi ja kulkee vastaanottajalle aikataulussa ja oikeanlaisena.

Sähköinen lähetyslista

Sähköisellä lähetyslistalla Postin sopimusasiakkaat ilmoittavat kirje-, suorapostitus- ja lehtilähetyksistä tiedot Postille. Lähetyslista toimii laskutuksen perusteena.Käyttäessäsi Postittamisen työpöytää (PTP) tai Kontaktia, lähetyserällesi muodostuu sähköinen lähetyslista automaattisesti.

Kontakti - suoramarkkinointiin

Kontakti on monipuolinen online -työkalu suoramarkkinoinnin suunnitteluun ja toteutukseen. Voit hoitaa koko Kotisuora-jakeluiden suunnittelun sekä osto- ja postitusketjun Kontaktissa.Kotisuora- ja Kotisuora Premium -lähetykset tilataan joko Kontaktissa tai Postittamisen työpöydällä. Kontakti sopii erityisesti kampanja- ja pienpostituksiin, Postittamisen työpöytä säännöllisille ja toistuville postituksille.

Posti Pro lehtitilausten ohjeet

Posti Prossa voit tilata valtakunnallisia lehtipalveluita Aikakauslehti Pro ja Economy Lehti. Valtakunnallisella lehtijakelulla tavoitat arkipäivisin maan kattavimmalla jakeluverkolla Suomen kaikki kuluttajat, yritykset ja yhteisöt. Palveluiden käyttö edellyttää vuositason ennakkotiedon antamista sekä ennakkotietojen päivitystä.