Skip to main content
Ohjeet postitustaloille
Huomio

Kasvaneista pakettimääristä johtuen asiakaspalvelussamme on ruuhkaa. Luethan vastaukset yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin täältä.

Ohjeet postitustaloille

Tältä sivulta löydät koosteen suurten tai säännöllisten lehti-, kirje- ja suoramainoserien postitusohjeista ja työkaluista.

Uusimmat ohjeet: Erälajiteltujen lähetysten osoite-, kimputus- ja yksiköintiopas 1.1.2020 Konelajiteltavien lähetysten opas 2020 (päivitetty 26.5.2020) Asiakassuoran postitusohje 2020 Economy-vakiokirje Pron postitusohje 2020 Priority-vakiokirje Pron postitusohje 2020 Lähetysten postiinjättöaika ja -paikkataulukko 2020 Kotisuoran postitusohje

Postittajan työkalut Postittajan työkalut, sähköiset tilauskanavat, on koottu Asiointikanaviin. Kaikkiin tilauskanaviin kirjaudutaan samalla asiointitunnuksella. Tunnuksen saat yrityksesi pääkäyttäjältä. Jos yritykselläsi ei vielä ole pääkäyttäjää, tilaa asiointitunnus.

Jos haluat tehdä viime hetken muutoksia PTP:llä ilmoittamasi lähetyserän postiinjättöaikoihin tai -paikkoihin, tee muutospyyntö tällä lomakkeella. Muutokset ovat maksullisia.

Jos Lajittelupalvelun toiminnassa on häiriöitä, odota hetki ja yrittää uudelleen. Ellei tämä auta, on hyvä tarkistaa oman verkkoyhteyden tila. Kannattaa myös varmistaa, että antamasi tuotetiedot tai muut parametrit syötetty oikein. Virheelliset tiedot saattavat aiheuttaa virhetilanteita.

Häiriötilanteen kestäessä kauan lähetä vikailmoitus sähköpostiin lajittelupalvelu@posti.com, jotta voimme välittömästi käynnistää korjaustoimet. Luemme sähköpostia arkisin toimistoaikaan, asiantuntijamme ottavat sinuun tarvittaessa yhteyttä.

Jos postitusaikataulusi antaa myöten, odota että järjestelmä toimii. Ellet pysty siirtämään postitusta, toimi näin:

  1. Jatka lähetyserän postitusten valmistelua Erälajiteltujen postilähetysten osoite-, kimputus- ja yksiköintioppaan tai Kirjeiden palvelukohtaisten postitusohjeiden avulla. - Vakiokirje Pro -kirje-erät yksiköidään neljään suuntaan (4k) Erälajiteltujen oppaan mukaisesti: Lähetysten yksiköinti, sivu 21.

  2. Käytä sähköistä lähetyslistaa - Lehdet: jatka PTP:llä luodun lähetyslistan täyttöä.        - Asiakassuora: jatka lähetyserälle ennakkoon luotua lähetyslistaa. Jos tätä ei ole, luo uusi. - Priority-kirje, Economy-kirje tai Priority-vakiokirje: ilmoita lähetykset lähetyslistalla. - Vakiokirje Pro -palveluiden osalta otamme sinuun yhteyttä ja annamme erilliset ohjeet.  

  3. Täytä Lisätiedot lähetyslistan käsittelijöille ja Postin vastaanotolle -kenttään tieto, ettei Lajittelupalvelu ollut käytössä. Tämän avulla voimme välttää turhien lisäpalvelumaksujen veloittamista.

  4. Muista kuitata lähetyslista valmiiksi ja varmista, että jokaisessa lähetyserässä on sähköisen lähetyslistan lähete.

  5. Toimita lähetykset postiinjättöpaikkaan.

Postittamisen työpöytä

Postittamisen työpöytä (PTP) on säännöllisille ja toistuville postituksille tarkoitettu lehti- ja Kotisuora-lähetysten työkalu. PTP:llä tehdään jakelujen vuosi- ja ennakkotilaukset sekä niihin liittyvät postitussuunnitelmat. Ilmoitettujen tietojen perusteella muodostuu sähköinen lähetyslista ja postittaja voi tulostaa tarvittavat postittamisohjeet ja -dokumentit.

Lajittelupalvelu tuottaa 2D- ja 4-asentokoodit

Lajittelupalvelu on postittajan lajittelujärjestelmään integroitava työkalu, joka tukee postituksen esityötä automatisoidusti ja eräkohtaisesti. Lähetysten perillemeno varmistuu, postitusten laatuvirheet vähenevät ja toimitusketju tulee läpinäkyväksi. Lajittelupalvelu tuottaa kirje-, lehti- ja suoramarkkinointilähetyksissä käytettävät 2D- ja 4-asentokoodit. Koodit mahdollistavat suurten lähetyserien digitaalisen seurannan, joka otetaan käyttöön vaiheittain.

Erälajittelu ja kimputus

Erälajittelu eli kimputus ja yksiköinti on tarpeen suurille lähetyserille. Lehdet postitetaan lähtökohtaisesti aina kimputettuina. Erälajiteltujen postilähetysten osoite-, kimputus- ja yksiköintiopas on tarkoitettu suurpostittajille sekä paino-, postitus- ja tulostustaloille auttamaan lähetyserien postitusten valmistelua.

Koneellinen käsittely tuo sujuvuutta

Postituksia valmistellessasi selvitä ja ota huomioon Postin koneellisen käsittelyn palvelukohtaiset vaatimukset, kuten mitta- ja painorajat sekä 2D-koodin ja 4-asentokoodin ja osoitetietojen sijoittelu. Konelajiteltava lähetys etenee sujuvasti eri käsittelyvaiheiden läpi ja kulkee vastaanottajalle aikataulussa ja oikeanlaisena.

Sähköinen lähetyslista

Sähköisellä lähetyslistalla Postin sopimusasiakkaat ilmoittavat kirje-, suorapostitus- ja lehtilähetyksistä tiedot Postille. Lähetyslista toimii laskutuksen perusteena.Käyttäessäsi Postittamisen työpöytää (PTP) tai Kontaktia, lähetyserällesi muodostuu sähköinen lähetyslista automaattisesti.

Kontakti - suoramarkkinointiin

Kontakti on monipuolinen online -työkalu suoramarkkinoinnin suunnitteluun ja toteutukseen. Voit hoitaa koko Kotisuora-jakeluiden suunnittelun sekä osto- ja postitusketjun Kontaktissa.Kotisuora- ja Kotisuora Premium -lähetykset tilataan joko Kontaktissa tai Postittamisen työpöydällä. Kontakti sopii erityisesti kampanja- ja pienpostituksiin, Postittamisen työpöytä säännöllisille ja toistuville postituksille.