Kansainväliset pakotteet

Kansainväliset pakotteet

EU, mukaan lukien Suomi, YK, Yhdysvallat ja muut maat asettavat rajoituksia, eli pakotteita, esimerkiksi sille mitä tietyille henkilöille, yhteisöille tai tiettyihin maihin on sallittua lähettää. Pakotteiden tarkoituksena on tyypillisesti estää tiettyjen tavaroiden, palveluiden, rahoituksen ja tietojen toimittaminen tietyille vastaanottajille. Velvollisuutesi lähettäjänä on varmistaa, että lähetyksesi sisältö ei riko pakotteiden määräyksiä. Jos rikot pakotteiden määräyksiä, Posti voi kohdistaa lähetykseesi erilaisia toimenpiteitä, mukaan lukien lähetyksen hävittäminen. Lähettäjänä voit joutua myös toimivaltaisten viranomaisten tutkimusten kohteeksi.

Mistä saan lisätietoja?

Jos lähetät postia Suomesta, ulkoministeriön sivut sisältävät hyödyllistä tietoa, mukaan lukien linkkejä EU:n ja YK:n julkaisemiin tietoihin. Ulkoministeriön sivut sisältävät tietoa mm.

  • niistä maista, joihin kohdistuu pakotteita. Nämä pakotteet voivat sisältää rajoituksia tietyntyyppisten tavaroiden lähettämisestä. Jos olet lähettämässä jotain maahan, johon kohdistuu pakotteita, varmista ennen lähettämistä, että lähetyksesi sisältö on sallittu lähettää kyseiseen maahan.

  • nimetyistä henkilöistä ja yhteisöistä, joihin kohdistuu pakotteita. Ulkoministeriö pitää yllä listaa henkilöistä ja yhteisöistä, joihin kohdistuu pakotteita. Liiketoimet näiden nimettyjen henkilöiden ja yhteisöjen kanssa ovat tyypillisesti kiellettyjä, mukaan lukien rahan tai tavaroiden lähettäminen kyseisille henkilöille tai yhteisölle. Nämä nimetyt henkilöt ja yhteisöt sijaitsevat usein maissa, joihin kohdistuu pakotteita, tai heillä on joku yhteys kyseisiin maihin, mutta nämä nimetyt henkilöt ja yhteisöt voivat sijaita myös muualla kuin maissa, joihin kohdistuu pakotteita. Nimettyjen henkilöiden ja yhteisöjen lista löytyy ulkoministeriön sivuilta.

Tarkista aina lähetystäsi koskevat ajantasaiset tiedot ulkoministeriön sivuilta ennen lähettämistä. Tällä sivulla viitattujen pakotemääräysten lisäksi lähetykseesi voi kohdistua myös muita pakotemääräyksiä.

Vastasiko artikkeli kysymykseesi?