Visa alla artiklar

Gör själv julens charmigaste kort

Ett hemgjort julkort gläder alltid. Charmiga kort görs i en handvändning, och det enda du behöver är några material. Kolla våra enkla idéer och sätt upp en julkortsverkstad.

  1. Granens glitter. Skär fem avlånga öppningar i kortbottnen så att de bildar ett granmönster. Klipp ur glanspapper en bit som är av samma storlek som kortets framdel och limma biten på insidan av kortbottnen. Dekorera med stjärnklistermärken.

  2. En festlig pärlboll. Gör en julboll av pärlklistermärken på en kortbotten. Knyt en liten rosett av satinband och limma den i bollens övre del. Ge bollen ett snöre genom att rita med tusch eller klippa ur papper. Fullända kortet med en julig hälsning.

  3. Paket i kort. Klipp ur kartong en bit som är något mindre än kortbottnen och dekorera den med satinband så att den ser ut som ett presentpaket. Limma biten på kortbottnen och fäst en etikett. Om du inkluderar en immateriell gåva i hälsningen fördubblas glädjen som kortet ger.

  4. Förtrollad av en isbjörn. Klipp ut en isbjörn ur kartong och limma den på en kortbotten. Rita ögon, näsa och mun. Limma en halsduk av papper eller satinband runt isbjörnens hals. Fullända helheten med klistermärken.

  5. Lekfulla snögubbar. Klipp ut tre snögubbehuvuden ur vit kartong och rita leende munnar åt dem. Limma huvudena och morotsnäsor gjorda av orange papper på en kortbotten. Rita ännu ett ymnigt snöfall med tusch runt de lustiga snögubbarna

Hemgjorda kort i kuvert

Posta kort du har gjort själv, vikta kort och kort med en speciell form i ett kuvert. Lägg även kort som är dekorerade med till exempel band, dekorationsnitar eller glitter i kuvert. Kort som innehåller pärlor eller andra hårda dekorationer ska postas i ett kuvert med bubbelplast eller ett kartongkuvert. Postningen av kort som väger under 50 g kostar lika mycket med som utan kuvert.

Köp tillbehören för julpyssel från Prisma.fi och Puuilo.fi.

Skicka korten

Behändigast köper du frimärken i vår nya webbutik. Frimärken säljs förutom på postkontoren även bland annat i kiosker, dagligvarubutiker och hos bokhandlare.

Du kan också ge glädje så här:

En fotografisk hälsning

Låt Posti sköta om att skicka julkorten för dig. Gör ett personligt postkort av dina egna foton. Kort som inkluderar porto levereras direkt till adressatens postlåda. Beställ ett postkort av dina egna bilder här.

Betydelsefull överraskning

Finns det i dina arkiv ett foto på ett sagolikt landskap eller någon betydande stund? Fullända din julhälsning med ett frimärke från dina egna fotografier. Beställ frimärken från egna bilder här.