Förtullning i OmaPosti

I OmaPosti kan du som privatkund förtulla ett onlineköp värt högst 150 €. Tjänstens pris är 0,90 €.

Så här förtullar du i OmaPosti

  1. Fyll i nödvändig information för förtullning i OmaPosti. Vi sköter förtullningen med den information du ger oss. Informationen kan anges redan när försändelsen är på väg till Finland, men även efter dess ankomst till landet.

  2. När du har fyllt i den nödvändiga informationen kommer OmaPosti att be dig betala mervärdesskatt för de produkter du har beställt och en serviceavgift på 0,90 €. I betalningssätten ingår bank- och kreditkort samt de vanligaste finska nätbankerna.

  3. När försändelsen kommer till landet vidarebefordrar vi den information du gett oss och betalningen till Tullen. Så snart Tullen accepterar deklarationen levererar vi försändelsen till dig. Du får försändelsen snabbare när ingen tid spenderas på en separat förtullningsfas.

Vad om försändelsen inte syns i OmaPosti?

Ibland kan du få ett meddelande från oss om att försändelsen kan förtullas i OmaPosti, men försändelsen syns inte i försändelseuppföljningen. Då kan du själv lägga till den i OmaPosti.

Lägg till en försändelse i webbläsaren

Ovanför det gula Hem-fältet väljer du Följ-länken och anger din försändelsekod.

Lägg till en försändelse i appen

Klicka på ikonen Ny längst ner i appen och sedan på länken Följ försändelse. Ange önskad försändelsekod i fältet som öppnas.

Annullering av OmaPosti-förtullning

Du kan annullera förtullningen själv

Du kan annullera en förtullning som du gjort inom 14 dygn utan att ange orsaken. Du kan emellertid inte annullera förtullningen om försändelsen har anlänt till Finland inom 14 dygn och Posti redan har skickat uppgifterna till Tullen.

Om du vill annullera förtullningen, öppna försändelseuppföljningen i OmaPosti och gå till förtullningsvyn. Annullera förtullningen längst ner i vyn.

Posti annullerar förtullningen om försändelsen inte anländer

Om försändelsen inte anländer till landet inom 90 dygn från den dag du skickade informationen till Posti kommer förtullningen att annulleras automatiskt. Du kommer att återbetalas via det betalningssätt du använde. Kvitto för retur kommer att skickas till OmaPosti.