Skip to main content
Sopimuksella

Economy-kirje ulkomaille

Enintään 250 x 353 x 30 mm

Economy-kirje ulkomaille on henkilökohtainen, ja sillä on erinomainen huomioarvo. Se on edullisin tapa lähettää kirje ulkomaille. Kirjeen hinta sisältää palautuksen lähettäjälle, jos vastaanottajaa ei tavoiteta.

  • Edullinen ja luotettava
  • Sopii persoonalliseen ja vaikuttavaan viestintään
Kohdemaat

Ulkomaat. Maakohtaiset tiedot, rajoitukset ja toimitusajat löytyvät Maatiedot-sivuilta

Enimmäispaino

2 kg

Enimmäismitat

250 mm x 353 mm x 30 mm. Mittojen ylittyessä katso paketit.

Vähimmäismitat

90 x 140 mm

Hinnoittelu ja maksutavat

Hinnoittelu
Hinnoittelu perustuu lähetysten kappalemäärään ja painoon. Hintaan vaikuttaa myös maksuvyöhyke. Hinnoittelupalvelussa peritään postimaksujen lisäksi hinnastojen mukainen palvelumaksu. Jos jokin kirjeen leveys-, pituus- tai paksuusmitoista ylittää koon 250 x 353 x 30 mm, lähetys käsitellään ja laskutetaan pakettina.

Maksutavat

  • Laskutus lähetyslistan mukaan (Port Payé Finlande/PP)
  • Postimaksukone
  • Hinnoittelupalvelu
Maksumerkinnät

Port Payé/PP (laskutus lähetyslistan mukaan)
Lähetys- ja maksumerkintänä on Port Payé Finlande -tunnus, kulkunopeuden kertova Economy- ja Posti-merkintä. Tunnukseen liitetään asiakasnumero (6 merkkiä). Asiakas vastaa lähetys- ja maksumerkinnän painattamisesta tai tulostamisesta.

Postimaksukone
Postimaksukone tulostaa lähetykseen tarvittavan lähetysmerkinnän.

Kansainvälisiin lähetyksiin on aina liitettävä nopeutta merkitsevä tunnus, Priority tai Economy. Ulkomaan kirjelähetykset, joissa ei ole Economy-merkintää käsitellään Priority-lähetyksinä.

Vastaanottaminen

Jaetaan vastaanottajalle perusjakelussa ilman kuittausta.

Säilytys

Mikäli lähetystä ei voida toimittaa perille, siitä jätetään saapumisilmoitus. Lähetyksen säilytysaika toimipaikassa, Poste Restantessa tai postilokerossa vaihtelee maittain kahdesta viikosta kahteen kuukauteen. Perillesaamattomat lähetykset palautetaan lähettäjälle.

Sisältörajoitukset

Economy-kirje ei sovellu arvotavaran tai rahan lähettämiseen. Lähetysten muut sisältörajoitukset Postin yleisten sopimus- ja tuote-ehtojen mukaan.

Port Payé/PP

Tiedot lähetyksestä ja/tai lähetyserästä ilmoitetaan lähetyslistalla ja mukaan liitetään sähköisen lähetyslistan lähete. Lähetyslistalla (Port Payé/PP) ilmoitettavat Economy-kirjeet tai Hinnoittelupalvelun käsittelyyn ohjattavat lähetykset viedään postiin, postikeskukseen, terminaaliin tai käytetään maksullista noutokuljetusta. Näitä lähetyksiä et saa jättää kirjelaatikkoon. Pääsääntöisesti viimeinen postiinjättöaika on kello 17.

Hinnoittelupalvelu

Liitä lähetykseen ja/tai lähetyserään työtilaus postitusohjeen mukaisesti. Lue lisää hinnoittelupalvelusta

Postimaksukone

Voit jättää Postimaksukoneella leimatut Economy-kirjeet kirjelaatikoihin.

Tulliluettelo

Tavaraa sisältävä kirje EU-maahan ei tarvitse erillistä tulliluetteloa.

Pieni tulliluettelo (CN 22) kiinnitetään EU:n ulkopuolisiin maihin sekä EU:n valmiste- ja arvonlisäveroalueen ulkopuolisille erityisalueille osoitettuihin, tavaraa sisältäviin lähetyksiin. Jos lähetyksen arvoff yli 300 euroa, mukaan liitetään myös tarvittava määrä isoja tulliluetteloita (CN 23) kohdemaassa ymmärrettävällä kielellä.