Skip to main content
Sopimuksella

Vakiokirje

Enintään C5 (162 mm x 229 mm), paksuus 5 mm

Koneellisen lajitteluun soveltuva Vakiokirje on edullisin tapa lähettää suuria kirjemääriä ja ne kulkevat valitsemasi palvelun nopeudella.

  • Kustannustehokkaaseen massapostittamiseen
  • Sopii tiedottamiseen ja laskuttamiseen
  • Jakelupäivät: maanantai, keskiviikko, torstai ja perjantai
Tarkemmat tiedot ja ehdot

Kuljetusaika

Priority-vakiokirje: Arkipäivinä (ma-pe) Postin ohjeen ja/tai asiakkaan ja Postin välisen sopimuksen mukaisesti Postiin jätetyt Priority-vakiokirjeet jaetaan vastaanottajille pääsääntöisesti toiseen arkipäivään mennessä postiinjättöpäivästä lukien ja viimeistään kolmantena arkipäivänä.

Kun Lajittelupalvelu on käytössä, määritellyille alueille on mahdollista yhden arkipäivän nopeus.

Priority-vakiokirje Pro: Arkipäivinä (ma-pe) Postin ohjeen ja/tai asiakkaan ja Postin välisen sopimuksen mukaisesti Postiin jätetyt Priority-vakiokirje Pro -lähetykset jaetaan vastaanottajille pääsääntöisesti toiseen arkipäivään mennessä postiinjättöpäivästä lukien ja viimeistään kolmantena arkipäivänä.

Erikseen määritellyille alueille on mahdollista yhden arkipäivän, katso postitusohjeet.

Economy-vakiokirje Pro: Arkipäivinä (ma-pe) Postin ohjeen ja/tai asiakkaan ja Postin välisen sopimuksen mukaisesti Postiin jätetyt Economy-vakiokirje Pro -lähetykset jaetaan vastaanottajille pääsääntöisesti kolmanteen arkipäivään mennessä postiinjättöpäivästä lukien ja viimeistään neljäntenä arkipäivänä.

Kun Lajittelupalvelu on käytössä, on ensisijainen kulkunopeus kolme arkipäivää ja tietyin ehdoin myös kahden arkipäivän nopeus.

Paino ja mitat

Enimmäispaino: 50 g

Enimmäismitat: C5 (162 mm x 229 mm), paksuus 5 mm

Vähimmäismitat: E6 (110 x 156 mm), paksuus 0,2 mm

Merkinnät ja tunnukset

Lähetyksissä tulee olla Postin ohjeiden mukainen Port Payé Finlande -tunnus. Merkintään liitetään aina asiakasnumero (6 merkkiä), jonka perusteella on tehtävä lähetyslista laskutusta varten. Asiakas vastaa lähetys- ja maksumerkinnän painattamisesta tai tulostamisesta.

2D-koodi - Priority-vakiokirje: Yksilöintikoodin käyttöä suositellaan, vaatii Lajittelupalvelun käyttöä.

2D-koodi - Priority- ja Economy-vakiokirje Pro: Yksilöintikoodin käyttöä edellytetään, vaatii Lajittelupalvelun käyttöä.

Lähettäminen

Priority-vakiokirje: Lähetysten/lähetyserän tiedot ilmoitetaan lähetyslistalla ja mukaan liitetään sähköisen lähetyslistan lähete. Lähetyslistalla (PP/Port Payé) ilmoitettavat kirjeet voi jättää postiin, postikeskukseen, terminaaliin tai käyttää maksullista noutokuljetusta. Lähetyksiä ei saa jättää kirjelaatikkoon. Pääsääntöisesti viimeinen postiinjättöaika on kello 17.

Priority-vakiokirje Pro: Lähetyserän postitus tulee tehdä Postin Lajittelupalvelun kautta ja kirjeisiin tulostetaan Lajittelupalvelun antama 2D-koodi. Pääsääntöisesti viimeinen postiinjättöaika on kello 17. Katso tarkemmat postitusohjeet.

Economy-vakiokirje Pro: Lähetyserän postitus tulee tehdä Postin Lajittelupalvelun kautta ja kirjeisiin tulostetaan Lajittelupalvelun antama 2D-koodi. Lajittelupalvelu myös muodostaa postituksen aluejaon automaattisesti sähköiselle lähetyslistalle. Katso tarkemmat postitusohjeet.

Vastaanottaminen

Jaetaan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon Postin perusjakelussa.

Hinnoittelu

Priority-vakiokirje: Hinta perustuu kappalemäärään ja eräkokoon.

Priority-vakiokirje Pro: Hinta perustuu kappalemäärään.

Economy-vakiokirje Pro: Lähetysten hinnoittelu perustuu vastaanottajan postinumeron perusteella määritettävään alueelliseen hintaan. Tarkempaa tietoa palvelusta saat yritysasiakaspalvelusta.

Lisäkäsittely
Priority- ja Economy-vakiokirje Pron hinnoitteluun vaikuttaa vastaanottajan osoitetietojen oikeellisuus. Jos kirjeen vastaanottajatietoja ei anneta Lajittelupalvelulle Postin ohjeiden mukaisesti, vakiokirje Pro -lähetyksiin lisätään automaattisesti maksullinen Lisäkäsittely.

Maksutapa Laskutus lähetyslistan mukaan (Port Payé Finlande/PP)

Tuote-ehdot

Ei sovellu arvotavaran ja rahan lähettämiseen. Sisältörajoitukset Postin yleisten sopimusehtojen mukaan. Kirjeet, jotka eivät täytä vakiokirjeiden määrityksiä, käsitellään ja hinnoitellaan Economy- tai Priority-kirjeinä.

Kirjeiden hinnoittelu