Skip to main content
Sopimuksella

Vakiokirje

Enintään C5 (162 mm x 229 mm), paksuus 5 mm

Koneellisen lajitteluun soveltuva Vakiokirje on edullisin tapa lähettää suuria kirjemääriä ja ne kulkevat valitsemasi palvelun nopeudella.

  • Kustannustehokkaaseen massapostittamiseen
  • Sopii tiedottamiseen ja laskuttamiseen
  • Jakelupäivät: maanantai, keskiviikko, torstai ja perjantai
Tarkemmat tiedot ja ehdot

Kuljetusaika

Priority-vakiokirje: Arkipäivinä (ma-pe) Postin ohjeen mukaisesti Postiin jätetyt Priority-vakiokirjeet jaetaan vastaanottajille pääsääntöisesti toiseen arkipäivään mennessä postiinjättöpäivästä lukien ja viimeistään kolmantena arkipäivänä.

Priority-vakiokirje Pro: Arkipäivinä (ma-pe) Postin ohjeen mukaisesti Postiin jätetyt Priority-vakiokirje Pro -lähetykset jaetaan vastaanottajille pääsääntöisesti toiseen arkipäivään mennessä postiinjättöpäivästä lukien ja viimeistään kolmantena arkipäivänä. Erikseen määritellyille alueille on mahdollista yhden arkipäivän kulkunopeus, katso postitusohjeet.

Economy-vakiokirje Pro: Arkipäivinä (ma-pe) Postin ohjeen mukaisesti Postiin jätetyt Economy-vakiokirje Pro -lähetykset jaetaan vastaanottajille pääsääntöisesti neljänteen arkipäivään mennessä postituksesta. Kun eräkoko on yli 25 000 kpl, kirjeet ovat perillä 2-3 päivässä. Katso postitusohjeet.

Paino ja mitat

Enimmäispaino: 50 g

Enimmäismitat: C5 (162 mm x 229 mm), paksuus 5 mm

Vähimmäismitat: E6 (110 x 156 mm), paksuus 0,2 mm

Merkinnät ja tunnukset

Lähetyksissä tulee olla Postin ohjeiden mukainen Port Payé Finlande -tunnus. Merkintään liitetään aina asiakasnumero (6 merkkiä), jonka perusteella on tehtävä lähetyslista laskutusta varten. Asiakas vastaa lähetys- ja maksumerkinnän painattamisesta tai tulostamisesta.

2D-koodi - Priority-vakiokirje: Yksilöintikoodin käyttöä suositellaan, vaatii Lajittelupalvelun käyttöä.

2D-koodi - Priority- ja Economy-vakiokirje Pro: Yksilöintikoodin käyttöä edellytetään, vaatii Lajittelupalvelun käyttöä.

Lähettäminen

Priority-vakiokirje: Lähetysten/lähetyserän tiedot ilmoitetaan lähetyslistalla ja mukaan liitetään sähköisen lähetyslistan lähete. Ensisijainen postiinjättöpaikka on Helsingin, Tampereen, Kuopion tai Oulun postikeskus, postiinjättöaika viimeistään klo 17. Terminaaleihin jätettäessä kuljetusaikaan lisätään 1 työpäivä. Jos käytössäsi on Nouto -ja jakelupalvelu, varmista että lähetykset ennättävät postiinjättöpaikkaan viimeiseen postiinjättöaikaan mennessä. Alle 100 kpl:een erät voi jättää Postin palvelupisteeseen tai Yrityspisteeseen, katso sijainnit ja postiinjättöajat täältä. Lähetyksiä ei saa jättää kirjelaatikoihin.

Priority-vakiokirje Pro: Lähetyserän postitus tulee tehdä Postin Lajittelupalvelun kautta ja kirjeisiin tulostetaan Lajittelupalvelun antama 2D-koodi. Ensisijainen postiinjättöpaikka on Helsingin, Tampereen, Kuopion tai Oulun postikeskus, postiinjättöaika viimeistään klo 17. Terminaaleihin jätettäessä kuljetusaikaan lisätään 1 työpäivä. Jos käytössäsi on Nouto -ja jakelupalvelu, varmista että lähetykset ennättävät postiinjättöpaikkaan viimeiseen postiinjättöaikaan mennessä. Katso tarkemmat postitusohjeet.

Economy-vakiokirje Pro: Lähetyserän postitus tulee tehdä Postin Lajittelupalvelun kautta ja kirjeisiin tulostetaan Lajittelupalvelun antama 2D-koodi. Lajittelupalvelu myös muodostaa postituksen aluejaon automaattisesti sähköiselle lähetyslistalle. Ensisijainen postiinjättöpaikka on Helsingin, Tampereen, Kuopion tai Oulun postikeskus, postiinjättöaika viimeistään klo 17. Terminaaleihin jätettäessä kuljetusaikaan lisätään 1 työpäivä. Jos käytössäsi on Nouto -ja jakelupalvelu, varmista että lähetykset ennättävät postiinjättöpaikkaan viimeiseen postiinjättöaikaan mennessä. Katso tarkemmat postitusohjeet.

Vastaanottaminen

Jaetaan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon Postin perusjakelussa.

Hinnoittelu

Priority-vakiokirje: Hinta perustuu kappalemäärään ja eräkokoon.

Priority-vakiokirje Pro: Hinta perustuu kappalemäärään.

Economy-vakiokirje Pro: Lähetysten hinnoittelu perustuu vastaanottajan postinumeron perusteella määritettävään alueelliseen hintaan. Tarkempaa tietoa palvelusta saat yritysasiakaspalvelusta.

Lisäkäsittely
Priority- ja Economy-vakiokirje Pron hinnoitteluun vaikuttaa vastaanottajan osoitetietojen oikeellisuus. Jos kirjeen vastaanottajatietoja ei anneta Lajittelupalvelulle Postin ohjeiden mukaisesti, vakiokirje Pro -lähetyksiin lisätään automaattisesti maksullinen Lisäkäsittely.

Maksutapa Laskutus lähetyslistan mukaan (Port Payé Finlande/PP)

Tuote-ehdot

Ei sovellu arvotavaran ja rahan lähettämiseen. Sisältörajoitukset Postin yleisten sopimusehtojen mukaan. Kirjeet, jotka eivät täytä vakiokirjeiden määrityksiä, käsitellään ja hinnoitellaan Economy- tai Priority-kirjeinä.

Kirjeiden hinnoittelu