Skip to main content
Sopimuksella

Priority-kirje

Enintään 250 x 353 x 30 mm

Käytä Priority-kirjettä, kun haluat, että kirjeesi on perillä pääsääntöisesti toiseen työpäivään mennessä postiinjätöstä. Postin asiakkaana tiedät, että oma asiakkaasi saa kirjeen, vaikka hänen osoitetietonsa olisivat muuttuneet tai puutteelliset.

  • Laadukas ja joutuisa
  • Sopii persoonalliseen ja vaikuttavaan viestintään
  • Jakelupäivät: maanantai, keskiviikko, torstai ja perjantai
Tarkemmat tiedot ja ehdot

Kuljetusaika Arkipäivinä (ma-pe) Postin ohjeen mukaisesti Postiin jätetyt Priority-kirjeet jaetaan vastaanottajille pääsääntöisesti toiseen arkipäivään mennessä postiinjättöpäivästä lukien ja viimeistään kolmantena arkipäivänä.

Enimmäispaino 2 kg

Enimmäismitat 250 x 353 x 30 mm

Jos jokin enimmäismitoista ylittyy, lähetys käsitellään ja laskutetaan pakettina.

Vähimmäismitat 90 x 140 x 0,2 mm

Jos jokin enimmäismitoista ylittyy, lähetys käsitellään ja laskutetaan pakettina.

Merkinnät ja tunnukset Käytettäessä Port Payé/PP-maksutapaa (laskutus lähetyslistan mukaan), tulee lähetyksissä olla Postin ohjeiden mukainen Port Payé Finlande -tunnus. Merkintään liitetään aina asiakasnumero (6 merkkiä), jonka perusteella on tehtävä lähetyslista laskutusta varten. Asiakas vastaa lähetys- ja maksumerkinnän painattamisesta tai tulostamisesta.

Muita maksutapoja käytettäessä lähetys- ja maksumerkintä tulostuu tai on valmiiksi painettu lähetykseen.

Lähettäminen

Port Payé/PP: Lähetyksestä ja/tai lähetyserästä ilmoitetaan lähetyslistalla ja mukaan liitetään sähköisen lähetyslistan lähete. Ensisijainen postiinjättöpaikka on Helsingin, Tampereen, Kuopion tai Oulun postikeskus, postiinjättöaika viimeistään klo 17. Terminaaleihin jätettäessä kuljetusaikaan lisätään 1 työpäivä. Jos käytössäsi on Nouto -ja jakelupalvelu, varmista että lähetykset ennättävät postiinjättöpaikkaan viimeiseen postiinjättöaikaan mennessä. Alle 100 kpl:een erät voi jättää Postin palvelupisteeseen tai Yrityspisteeseen, katso sijainnit ja postiinjättöajat täältä. Lähetyksiä ei saa jättää kirjelaatikoihin.

Hinnoittelupalvelu:

Lähetykseen ja/tai lähetyserään liitetään työtilaus. Hinnoittelupalvelun käsittelyyn ohjattavat lähetykset voi jättää Postin palvelupisteeseen, postikeskukseen tai käyttää maksullista noutokuljetusta. Pääsääntöisesti viimeinen postiinjättöaika on kello 17. Lähetyksiä ei saa jättää kirjelaatikkoon.

Postimaksukone ja Postikuoret: lähetykset voi jättää kirjelaatikoihin.

Lue lisää lähetys- ja maksutavoista.

Vastaanottaminen Jaetaan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon Postin perusjakelussa.

Hinnoittelu Perustuu lähetysten kappalemäärään, painoon, eräkokoon, maksutapaan ja valittuun lisäpalveluun. Katso hinnastot

Maksutavat

  • Laskutus lähetyslistan mukaan (Port Payé Finlande/PP)
  • Ennakkoon tilattu Postikuori
  • Postimaksukone
  • Hinnoittelupalvelu (Posti Hinnoittelupalvelukirje)
  • Luo ja lähetä -palvelu

Sisältörajoitukset Ei sovellu arvotavaran ja rahan lähettämiseen. Sisältörajoitukset Postin yleisten sopimusehtojen mukaan.

Tuote-ehdot

Postiennakko kirjeelle

Postiennakolla varmistat, että saat tilillepanona maksun lähetyksestäsi ennen sen luovuttamista vastaanottajalle. Voit liittää sen Priority- ja Economy-kirjeeseen ja Postivakuutettuun lähetykseen.

Vastaamme määräämäsi postiennakkosumman ohjaamisesta Suomessa toimivan pankin tilille 2–4 pankkipäivän kuluessa maksamisesta. Postiennakon enimmäismäärä on 2 000 euroa.

Pankkiviitteellisessä maksussa välitämme maksun saajalle viitenumeron ja viitteettömässä maksajan nimitiedon. Postiennakossa käytetään aina SEPA-määritysten mukaista IBAN-tilinumeroa ja pankin yksilöivää BIC-koodia. Jos tili- tai viitetiedoissa on virheitä, emme vastaa viivästymisestä tai vahingoista.

Postiennakkolähetyksessä on oma osoitekortti. Postiennakkokirjeeseen voit liittää Sähköisen saapumisilmoituksen. Kotimaan ja ulkomaan osoitekortilliset kirjeet tilataan Posti SmartShip -tilauskanavasta tai käyttäen muuta EDI-rajapintaa.