Skip to main content
Sopimuksella

Postivakuutettu lähetys

Enintään 1 000 x 600 x 600 mm

Postivakuutetun lähetyksen palveluun kuuluu kuittaus postittamisesta ja luovutuksesta vastaanottajalle, toimitus erillisessä turvakäsittelyssä, lähetyksen seuranta ja luovutus Postin palvelupisteestä.

  • Sopii rahan, arvopapereiden ja arvoesineiden lähettämiseen
  • Lähetys luovutetaan vastaanottajalle tai hänen valtuuttamalleen tunnistusta ja kuittausta vastaan
  • Muita arvolähetyksiä laajempi korvausturva
Kuljetusaika

Toimitetaan vastaanottajan osoitteen mukaiseen postiin, josta sen voi noutaa toisena tai viimeistään kolmantena arkipäivänä postituspäivästä lukien.

Enimmäispaino

2 kg

Enimmäismitat

1 000 x 600 x 600 mm

Vähimmäismitat

90 x 140 mm

Lähettäminen

Jätetään postiin, postikeskukseen tai maksulliseen noutopalveluun. Ks. tarkemmat postitusohjeet.

Sähköinen saapumisilmoitus on mahdollinen, kun käytössä on Posti SmartShip tai EDI-sanoma.

Postivakuutetun lähetyksen merkinnät ja tunnukset

Osoitekortti, jossa on lähetyksen yksilöivä seurantaviivakoodi eli lähetystunnus. Osoitekortin voi tulostaa Posti SmartShip -tilauskanavasta tai omalla tulostusohjelmalla.

Lähetysten seuranta

Lähetystä voi seurata lähetystunnuksen avulla lähetysten seurannassa.

Arvolähetysten vastaanottaminen

Saapumisesta ilmoitetaan joko sähköisellä tai paperisella saapumisilmoituksella.

Lähetys luovutetaan kuittausta vastaan vastaanottajalle tai tämän valtuutetulle. Jos kuittausoikeus on rajoitettu lisäpalvelulla, lähetys luovutetaan vain vastaanottajaksi osoitetulle henkilölle. Yrityksille ja yhteisöille osoitetut arvolähetykset voi vastaanottaa vain henkilö, jolla on allekirjoitusoikeus tai valtuutus. Kuitattavien kirjelähetysten osoitemerkinnät ja kuittausoikeus.

Kirjeiden hinnoittelu
Maksutavat
Toimitusehdot kirjepalveluille
Säilytys

Lähetyksiä, joita ei ole voitu luovuttaa vastaanottajalle, säilytetään toimipaikassa 14 vrk. Saapumisilmoituksessa kerrotaan, missä ajassa lähetys on noudettava toimipaikasta. Toista saapumisilmoitusta ei lähetetä. Edelleen lähettäminen toimipaikasta toiseen ei jatka yhteenlaskettua säilytysaikaa eri toimipaikoissa.

Postiennakko kirjeelle

Postiennakolla varmistat, että saat tilillepanona maksun lähetyksestäsi ennen sen luovuttamista vastaanottajalle. Voit liittää sen Priority- ja Economy-kirjeeseen ja Postivakuutettuun lähetykseen.

Vastaamme määräämäsi postiennakkosumman ohjaamisesta Suomessa toimivan pankin tilille 2–4 pankkipäivän kuluessa maksamisesta. Postiennakon enimmäismäärä on 2 000 euroa.

Pankkiviitteellisessä maksussa välitämme maksun saajalle viitenumeron ja viitteettömässä maksajan nimitiedon. Postiennakossa käytetään aina SEPA-määritysten mukaista IBAN-tilinumeroa ja pankin yksilöivää BIC-koodia. Jos tili- tai viitetiedoissa on virheitä, emme vastaa viivästymisestä tai vahingoista.

Postiennakkolähetyksessä on oma osoitekortti. Postiennakkokirjeeseen voit liittää Sähköisen saapumisilmoituksen. Kotimaan ja ulkomaan osoitekortilliset kirjeet tilataan Posti SmartShip -tilauskanavasta tai käyttäen muuta EDI-rajapintaa.

Arvolähetys on henkilökohtaisesti luovutettava

Voit rajoittaa kuittausoikeutta siten, että kirje luovutetaan henkilökohtaisesti vain vastaanottajalle.

Lähetys luovutetaan postissa kuittausta vastaan vain vastaanottajaksi merkitylle luonnolliselle henkilölle. Yritys- tai yhteisövastajanottajalle osoitetun lähetyksen luovutusta ei voi rajoittaa lisäpalvelulla.

Sähköinen saapumisilmoitus kirjeelle ja Noutomuistutus

Sähköisellä saapumisilmoituksella tarjoat asiakkaallesi parempaa palvelua, nopeutat lähetysten perillemenoa ja vähennät noutamattomien määrää.

Sopimusasiakkaana sähköinen saapumisilmoitus on käytettävissäsi veloituksetta. Saat sen kotimaan kirjattuihin sekä postiennakko- ja saantitodistuskirjeisiin ja postivakuutettuihin lähetyksiin. Toimitat kuljetettaviksi annetusta lähetyksistä ennakkotiedon EDI-sanomana. Sen perusteella asiakkaasi saa saapumisilmoituksen.

Sähköinen saapumisilmoitus on ensisijaisesti tekstiviesti ja sähköposti. Jos tekstiviesti ei tavoita vastaanottajaa, saapumisilmoitus menee kirjeenä tai sähköisenä kirjeenä OmaPostiin. Käytössäsi on myös maksullinen muistutusviesti, Noutomuistutus kirjeenä. Se edellyttää sähköisen saapumisilmoituksen käyttöä.

Jos käytät Posti SmartShip -tilauskanavaa, saat Sähköisen saapumisilmoituksen käyttöön rastimalla sen Lisäpalvelut-kohdassa. EDI-sanoman käyttöönotossa ole yhteydessä Postin asiakaspalveluun tai yhteyshenkilöösi.