Skip to main content
Sopimuksella

Pikakirje

Enintään 25 x 35,3 x 3 cm

Pikakirje tarjoaa aikatauluvarmuutta ja lähetyksen seurannan. Lähetys on perillä yhteysvälistä riippuen postittamista seuraavana arkipäivänä tai toisena arkipäivänä postittamisesta, usein myös arkilauantaisin. Tarkista palvelun saatavuustiedot toimitusaikakyselystä. Sopimusasiakkaan maksutavat ovat Posti SmartShip, Postimaksukone, Postikuori ja laskutus lähetyslistan mukaan (PP).

  • Sopii kiireellisten viestien, asiakirjojen ja vedosten lähettämiseen
  • Pikakirjeet jaetaan jokaisena arkipäivänä, myös tiistaisin
  • Suurimmissa kaupungeissa mahdollisuus myös lauantaijakeluun
  • Ei sovellu rahan ja arvotavaran lähettämiseen
Kuljetusaika

Pikakirje on perillä yhteysvälistä riippuen postittamista seuraavana arkipäivänä tai toisena arkipäivänä postittamisesta, usein myös arkilauantaisin. Tarkista palvelun kulkunopeus ja saatavuustiedot toimitusaikakyselystä.

Lähettäminen

Jätetään postiin. Posti voi myös noutaa kirjatut kirjeet lähettäjältä maksullisena noutopalveluna. Kirjattuja kirjeitä ei voi jättää kirjelaatikkoon.

Lähetyksen seuranta

Lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetykseen kiinnitetyn seurantakoodin avulla lähetysten seurannassa.

Vastaanottaminen

Pikakirje jaetaan vastaanottajalle perusjakelussa. Mikäli pikakirjeen ainoana osoitteena postilokero-osoite, ne jaetaan postilokeroon. Jos pikakirjeessä sekä postilokero- että käyntiosoite, lähetykset viedään käyntiosoitteeseen.

Sisältörajoitukset

Ei sovellu rahan tai arvotavaran lähettämiseen. Posti vastaa rahaa, arvopapereita tai muuta arvotavaraa sisältävistä lähetyksistä vain Postivakuutettuna lähetyksenä.

Toimitusehdot
Lauantaijakelu

Erikseen määritellyillä alueilla lähetykset jaetaan erillisjakelussa lauantaina. Mikäli lähetystä ei saada jaettua lauantaina, lähetys jaetaan seuraavan arkipäivän perusjakelussa. Tarkista palvelun saatavuustiedot toimitusaikakyselystä.