Skip to main content
Sopimuksella

Economy-kirje

Enintään 250 x 353 x 30 mm

Economy-kirje on vastaanottajalla pääsääntöisesti neljänteen työpäivään mennessä postiinjätöstä. Postin asiakkaana tiedät, että oma asiakkaasi saa kirjeen vaikka hänen osoitetietonsa olisivat muuttuneet tai puutteelliset.

  • Edullinen ja luotettava
  • Sopii persoonalliseen ja vaikuttavaan viestintään
  • Jakelupäivät: maanantai, keskiviikko, torstai ja perjantai
Tarkemmat tiedot ja ehdot

Kuljetusaika Arkipäivinä (ma-pe) Postin ohjeen mukaisesti Postiin jätetyt Economy-kirjeet jaetaan vastaanottajille pääsääntöisesti neljänteen arkipäivään mennessä postiinjättöpäivästä lukien ja viimeistään viidentenä arkipäivänä.

Enimmäispaino 2 kg

Enimmäismitat 250 x 353 x 30 mm.

Jos jokin enimmäismitoista ylittyy, lähetys käsitellään ja laskutetaan pakettina.

Vähimmäismitat 90 x 140 x 0,2 mm

Merkinnät ja tunnukset Käytettäessä Port Payé/PP-maksutapaa (laskutus lähetyslistan mukaan), tulee lähetyksissä olla Postin ohjeiden mukainen Port Payé Finlande -tunnus. Merkintään liitetään aina asiakasnumero (6 merkkiä), jonka perusteella on tehtävä lähetyslista laskutusta varten. Asiakas vastaa lähetys- ja maksumerkinnän painattamisesta tai tulostamisesta.

Muita maksutapoja käytettäessä lähetys- ja maksumerkintä tulostuu tai on valmiiksi painettu lähetykseen.

Lähettäminen

Port Payé/PP: Lähetyksestä ja/tai lähetyserästä ilmoitetaan lähetyslistalla ja mukaan liitetään sähköisen lähetyslistan lähete. Ensisijainen postiinjättöpaikka on Helsingin, Tampereen, Kuopion tai Oulun postikeskus, postiinjättöaika viimeistään klo 17. Terminaaleihin jätettäessä kuljetusaikaan lisätään 1 työpäivä. Jos käytössäsi on Nouto -ja jakelupalvelu, varmista että lähetykset ennättävät postiinjättöpaikkaan viimeiseen postiinjättöaikaan mennessä. Alle 100 kpl:een erät voi jättää Postin palvelupisteeseen tai Yrityspisteeseen, katso sijainnit ja postiinjättöajat täältä. Lähetyksiä ei saa jättää kirjelaatikoihin.

Postimaksukone ja Postikuoret: lähetykset voi jättää kirjelaatikoihin.

Lue lisää lähetys- ja maksutavoista.

Vastaanottaminen Jaetaan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon Postin perusjakelussa.

Hinnoittelu Perustuu lähetysten kappalemäärään, painoon, eräkokoon, maksutapaan ja valittuun lisäpalveluun. Katso hinnastot

Maksutavat

  • Laskutus lähetyslistan mukaan (Port Payé Finlande/PP)
  • Ennakkoon tilattu Postikuori
  • Postimaksukone
  • Luo ja lähetä -palvelu

Sisältörajoitukset Ei sovellu arvotavaran ja rahan lähettämiseen. Sisältörajoitukset Postin yleisten sopimusehtojen mukaan.

Tuote-ehdot

Postiennakko kirjeelle

Postiennakolla varmistat, että saat tilillepanona maksun lähetyksestäsi ennen sen luovuttamista vastaanottajalle. Voit liittää sen Priority- ja Economy-kirjeeseen ja Postivakuutettuun lähetykseen.

Vastaamme määräämäsi postiennakkosumman ohjaamisesta Suomessa toimivan pankin tilille 2–4 pankkipäivän kuluessa maksamisesta. Postiennakon enimmäismäärä on 2 000 euroa.

Pankkiviitteellisessä maksussa välitämme maksun saajalle viitenumeron ja viitteettömässä maksajan nimitiedon. Postiennakossa käytetään aina SEPA-määritysten mukaista IBAN-tilinumeroa ja pankin yksilöivää BIC-koodia. Jos tili- tai viitetiedoissa on virheitä, emme vastaa viivästymisestä tai vahingoista.

Postiennakkolähetyksessä on oma osoitekortti. Postiennakkokirjeeseen voit liittää Sähköisen saapumisilmoituksen. Kotimaan ja ulkomaan osoitekortilliset kirjeet tilataan Posti SmartShip -tilauskanavasta tai käyttäen muuta EDI-rajapintaa.