Miten lisään uuden tavarantoimittajan?

Voit lisätä verkkokauppaasi uuden tavarantoimittajan tässä olevan videon mukaisesti. Kun olet lisännyt katalogin, tavarantoimittajalla on mahdollisuus julkaista tuotteiden tiedot.

Katso kenttien käyttötarkoitukset tämän sivun lopusta.

Lomakkeella olevat kentät:

"Catalog ID" (tuotekatalogin tunnus) voi olla mikä tahansa merkkisarja, jolla järjestelmässä tunnistetaan tuotekatalogi, johon tavarantoimittaja julkaisee tuotteet. Tunnisteena on suositeltavaa käyttää tavarantoimittajan Y-tunnusta (ilman "-" merkkiä) tai OVT-tunnusta.

"Catalog usage" kertoo palvelun käyttötavan. Valitse suoratoimituksille aina "Drop shipping". "Posti warehouse service" tarkoittaa omaa varastoanne joka on Postin varastopalvelussa. "Store shipping" tarkoittaa teidän omia myymälöitä, johon tilauksen keräily ohjataan.

"Catalog name" on tuotekatalogin kuvaus. Voit käyttää valmiiksi ehdotettua kuvaus tai kirjoittaa oman tarkennuksen.

"Payer contract number" on Postin pakettipalveluiden sopimustunnus. Sopimustunnus on 6 numeroa pitkä numerosarja, joka alkaa numerolla 6. Sopimusnumeron tietoihin on tallennettu asiakaspalautusten toimitusosoite, joten sopimustunnusten avulla voi hallinnoida palautuksia. Yrityksellänne voi olla useita sopimusnumeroita.

"Reference value for invoicing Posti parcel services" (tämä tieto ei ole pakollinen) on aina 5 numeroa pitkä info-koodi, jolla on kaksi käyttötarkoitusta:

  1. Jos samaa Postin pakettipalveluiden sopimustunnusta ("Parcel contract number") käytetään myös muiden järjestelmien kautta tehtävissä lähetyksissä, info-koodin avulla voidaan varmistaa, että jokainen järjestelmä tuottaa oman uniikin lähetystunnuksen (esim. Glue-palvelussa käytetään info-koodia 00001, jossain toisessa järjestelmässä 00002, jne.). Saman vuoden aikana ei saa tulla kahta samaa lähetystunnusta.

  2. Jos eri tavarantoimittajien lähetyksistä aiheutuvat kustannukset halutaan Postin laskulla erottaa toisistaan, vaikka kaikkien tavarantoimittajien kanssa käytettäisin samaa pakettipalveluiden sopimustunnusta. Info-koodin käyttäminen vaatii erikseen aktivoinnin myös Postin laskutusjärjestelmässä.

"3PL user" ja "3PL password" ovat Unifaun Web Services (REST) rajapinnan tunnukset, eli API Keys, jos haluat käyttää myös muiden kuin Postin kuljetuspalveluita. Ole yhteydessä Postiin saadaksesi tarvittavat ohjeet, jos tarvitset käyttöön muita kuin Postin kuljetuspalveluita.

"Back order allowed" on tarkoitettu jälkitoimitusten sallimiseen.