Näytä kaikki tiedotteet

Postin ohje Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurtoon liittyen: Näin teet lomake-eston ja muuttosuojauksen (PÄIVITETTY 30.10.2020)

Posti ja viranomaiset suosittelevat erilaisia suojaustoimenpiteitä, jos olet joutunut Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron kohteeksi. Huomioithan, että olet tarvittaessa yhteydessä myös [Digi- ja väestötietovirastoon.(https://dvv.fi/henkiloasiakkaat)

PÄIVITETTY 30.10. 2020: Lauantain ja sunnuntain aikana tulevat tilaukset saadaan voimaan myös viikonloppuna, vahvistukset tilauksen aktivoinnista lähetetään asiakkaille maanantaina.

PÄIVITETTY 26.10.2020: Tarkennettu lomake-eston ja muuttosuojauksen eroa.

Lomake-esto

Tekemällä lomake-eston varmistat, että vaikka henkilötietosi olisi varastettu, kukaan ei voi tehdä osoitteesi muuttoilmoitusta paperisella lomakkeella. Kirjaudu sisään palveluihimme joko verkkosivuillamme tai puhelimeen ladattavassa OmaPosti-sovelluksessa ja valitse EI [englanniksi NO, ruotsiksi NEJ] (paperilomakkeen käyttökielto).

Lomake-eston tekeminen verkkosivuilla:

Kirjaudu sisään tästä > Valitse: Postin ohjaus > Yhteystietosi > Valitse: Yhteystiedot ja luovutuskielto > Tilaaminen paperilomakkeella > Valitse Ei

Lomake-eston tekeminen OmaPostin sovelluksessa puhelimessasi:

Muuttoilmoitus > Yhteystiedot ja luovutuskielto > Tilaaminen paperilomakkeella > Valitse Ei

Muuttosuojaus

Muuttosuojaus kannattaa tehdä, jos henkilötietosi sekä pankkitunnuksesi tai muut vahvan tunnistautumisen tiedot (mobiilivarmenne, henkilökortti tai Postin myöntämä kertakäyttötunnus) on varastettu. Muuttosuojaus vaikuttaa niin, että osoitettasi ei pääse muokkaamaan myöskään verkossa, ellet itse suojausta pura. Kun suojaus on päällä, myöskään jakelun keskeytyksen tekeminen ei onnistu. Käytännössä se tarkoittaa, että et voi keskeyttää postinjakeluasi osoitteeseesi esimerkiksi lomasi aikana.

Tee muuttosuojaus näin:

Kirjaudu sisään tästä > Valitse: Muuttosuojaus, palautetta Postinohjaus- tai Lähilaatikkopalvelusta.

Valitse ”Haluan ottaa Postin muuttosuojauksen käyttöön” ja ilmoita puhelinnumerosi.

Muuttosuojausta et voi tilata soittamalla asiakaspalveluumme, koska haluamme olla täysin varmoja henkilöllisyydestäsi ennen palvelun päälle laittamista. Voit kuitenkin tilata palvelun päälle myös kirjeitse. Muistathan, että tilaus täytyy tällöin olla allekirjoitettu omakätisesti.

  • Haluan Postin muuttosuojauksen

  • Nimeni on…

  • Henkilötunnukseni on…

  • Puhelinnumeroni on…

  • Allekirjoitus

Lähetä kirje osoitteeseen:

Posti Oy Osoitepalvelut "Muuttosuojaus" PL 777 00011 POSTI

Muuttosuojaus koskee vain Postia. Digi- ja väestötietovirastoon (DVV) osalta muuttosuojaus täytyy pyytää ja asettaa erikseen.

Muuttosuojauksen tilanneet saavat Postilta henkilökohtaisen vahvistuksen.

Kun haluat purkaa muuttosuojauksen

Tee purkutilaus samassa paikassa, missä otit muuttosuojauksen käyttöön. Muuttosuojauksen purkamisesta olemme aina sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä.

Kirjaudu sisään tästä > Valitse: Muuttosuojaus, palautetta Postinohjaus- tai Lähilaatikkopalvelusta.

Voit tilata muuttosuojauksen purkamisen myös kirjeitse.

  • Haluan purkaa Postin muuttosuojauksen

  • Nimeni on…

  • Henkilötunnukseni on…

  • Puhelinnumeroni on…

Lähetä omakätisesti allekirjoitettu kirje osoitteeseen:

Posti Oy Osoitepalvelut "Muuttosuojaus" PL 777 00011 POSTI

Muuttosuojauksen purku koskee vain Postia. Digi- ja väestötietovirastoon (DVV) muuttosuojauksen purkupyyntö täytyy pyytää ja asettaa erikseen.

Näet lisää viranomaisten suojausohjeistuksia muun muassa näistä paikoista: Traficom (liikenne- ja viestintävirasto) / Kyberturvallisuuskeskus Poliisi / Keskusrikospoliisi