Pieni määrä vaarallista ainetta

Kun lähetät kerrallaan vain vähäisiä määriä vaarallisiksi aineiksi luokiteltuja tuotteita (LQ, Limited Quantity), pakkaa ne huolellisesti ja tee tarvittavat merkinnät lähetykseen. Kuljetamme ne normaalien pakettien tavoin asiakkaallesi.

Lähetätkö ulkomaille?

Posti tarjoaa LQ Prosessilupa -lisäpalvelun paketeille myös kuljetuksia ulkomaille. Kiinnostuitko? Ota yhteys omaan Postin myyjääsi lisätietojen saamiseksi.

Vastuu ja toimintamalli

Lähettäjän vastuut

Lähettäjänä sinun pitää tietää tuotteittesi VAK-luokitukset ja ymmärtää olevasi vastuussa luokitusten mukaisesta pakkaamisesta, paketin merkitsemisestä ja oikeiden kuljetustietojen antamisesta kuljetusyritykselle. Lain tai ehtojen vastaista lähetystä ei kuljeteta perille ja voi johtaa palvelujen keskeyttämiseen ja sopimuksen purkamiseen. Asiakkaana vastaat myös ehtojen vastaisella toiminnalla aiheuttamastasi vahingosta, kuten ylimääräisistä käsittelykuluista.

Pakkaaminen

Tuote (esim. kynsilakka) pakataan tarpeen mukaan välipakkaukseen esim. myyntipakkaukseen, jonka pakkaat pahvilaatikkoon käyttäen täyte-/sullomateriaalia. Tuotteet eivät saa liikkua lähetyksen sisällä, ne eivät saa rikkoutua eikä lähetyksestä saa vuotaa mitään ulos vaikka sisältö rikkoutuisikin. Käytettyjen pakkausmateriaalien pitää imeä itseensä kaikki mahdollinen vuotava neste. VAK-tuotteiden kokonaispaino (bruttomassa) saa olla korkeintaan 5 kg per paketti.

Lähetysmerkinnät

Liitä pakettiin rajoitetun määrän mukainen varoituslipuke. Katso malli alla tai tulosta merkki.

Kuljetusasiakirjatiedot

VAK LQ bruttomassailmoitus EDI-sanomalla ja osoitekortissa. Lähetyserän VAK-tuotteiden kokonaispaino esim. kynsilakkapullojen yhteispaino 0,1 kg ilmoitetaan käyttämällä lisäpalvelua LQ Prosessilupa.

Palauttaminen

Palauttajan pitää olla yhteydessä alkuperäiseen lähettäjään, joka varmistaa, että palauttaja toimii lain ja Postin vaatimusten mukaisesti.

VAK 2019 lain vaatimukset

LQ-lähetysmerkintä

Neliö ympyröity reunaviivalla, jonka sivun pituus vähintään 100 mm. Reunaviivan paksuus vähintään 2 mm. Jos kollin koko edellyttää, saa pienempää merkintää käyttää edellyttäen, että se on selvästi näkyvä (50 mm x 50 mm). Ylä- ja alakulmassa musta alue.

Kuljetusasiakirjatieto

LQ-pakattujen tuotteiden bruttomassa xx kg

Hyväksytyt tuotteet, ainemäärät ja VAK luokitukset

Aine ja määräVAK-luokka
Kynsilakat, sisäpakkaus enintään 25mlUN 1263, MAALIEN KALTAISET AINEET, 3, pakkausryhmät II-III, (UN 3272)
Kynsilakan poistoaineet, sisäpakkaus enintään 100mlUN 1090, ASETONI, 3, pakkausryhmä III, (UN 1173)
Hiuslakat, spraymaalit sisäpakkaus enintään 500mlUN 1950, AEROSOLIT, 2.5 A, F, O
Hiusvärit, sisäpakkaus enintään 1000mlUN 2984, VETYPEROKSIDIN VESILIUOS (8-20%), 5.1, pakkausryhmä III
Hiusvärit, sisäpakkaus enintään 100gUN 1479, HAPETTAVA KIINTEÄ AINE, N.O.S, 5.1, pakkausryhmä III
Kampausneste, käsidesi, sisäpakkaus enintään 500mlUN1170, ETANOLILIUOS, 3, pakkausryhmä II
Parfyymituotteet, sisäpakkaus enintään 100mlUN 1266, PARFYYMITUOTTEET, 3, pakkausryhmät II-III