Postimerkit

Postimerkkejä voit ostaa posteista ja Postin verkkokaupasta, kioskeista ja useimpien ruokakauppojen kassoilta, samoin kirjakaupoista ja tavarataloista.

Ikimerkit

Kaikki ikimerkit kelpaavat ostoajankohdasta riippumatta ikuisesti. Ikimerkkejä voi käyttää maksuarvostaan myös muihin kirjeisiin.

Kotimaan ikimerkki

Kun lähetät kortteja tai kirjeitä kotimaahan, valitse kotimaan ikimerkki, jossa on maksumerkintänä Suomen kartta.

Merkki käy kirjeen ja kortin postimaksuksi 50 grammaan asti Suomessa. Merkin hinta on 1,75 €

Kaikki 1. ja 2. luokan ikimerkit kelpaavat sellaisenaan kotimaan kirjeen lähettämiseen. Niiden arvo on sama kuin kotimaan ikimerkin arvo.

Ulkomaan ikimerkki

Kun lähetät kortteja ulkomaille, käytä ulkomaan ikimerkkiä, jonka tunnistat merkin kulmassa olevasta maapallosta.

Merkki käy Priority-kirjeen ja -kortin postimaksuksi 20 grammaan asti Suomesta ulkomaille. Merkin hinta on 1,85 €

Joulutervehdyksen ikimerkki

Myös joulutervehdyksellä on oman ikimerkkinsä, jonka maksumerkintänä on lumihiutale. Jatkossa voit siis käyttää aiemmin ostamiasi joulumerkkejä myös seuraavina vuosina. Huomioi vuosittain muuttuvat postiinjättöpäivät. ( Viimeinen postituspäivä vuonna 2020 on 14.12. )

Merkki käy joulutervehdyksen postimaksuksi 50 grammaan asti Suomessa. Hinta vuonna 2020 1,20 € Myös vanhat joulutervehdyksen ikimerkit ovat 12.6.2020 alkaen 1, 20 euron arvoisia.

Suunnittele itse postimerkkisi

Voit myös teettää postimerkkejä omista kuvistasi. Omakuvapostimerkit ovat kotimaan ikimerkkejä. Postimerkit myydään 10 kappaleen arkeissa. Tilaukset maksetaan verkkokaupan ostoskorin kautta verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla.

Yhden arkin hinta on 27,00 euroa (2,70 euroa/merkki).

Kun tilaat kerralla enemmän kuin kolme samanlaista arkkia, saat alennusta seuraavasti:

  • 4-19 arkkia, alennus 5%

  • 20-99 arkkia, alennus 7%

  • yli 100 arkkia, alennus 10%

Sisältörajoitukset Posti Oy voi hylätä kuvan, jollei se täytä Omakuvapostimerkille asetettuja vaatimuksia. Hylkäämisestä ilmoitetaan asiakkaalle sähköpostilla. Pääset vaihtamaan uuden kuvan tilauksellesi ja tilauksesi tulee tulostettavaksi, kun uusi kuva on hyväksytty.

Postimerkkien kestotilaus

Postimerkkien kestotilaajana saat ilmestyvät postimerkit ja postimerkkituotteet suoraan kotiisi! Voit valita itsellesi soveltuvan erän, esimerkiksi kaikki ilmestyvät merkit, arkit tai vain sesonkituotteet! Suomalaiset postimerkit ovat myös haluttuja keräilykohteita. Keräilyharrastus on helppo aloittaa ja kokoelma pysyy ajan tasalla kestotilauksen avulla. Tutustu ja ryhdy kestotilaajaksi verkkokaupassa.

Vastasiko artikkeli kysymykseesi?