Tee muuttoilmoitus helposti Postin tunnuksilla

Postin tunnukset toimivat muuttoilmoituksen lisäksi OmaPosti -sovelluksessa.

Tunnetko jo OmaPostin?

Maksuttomalla OmaPosti-sovelluksella vastaanotat ja arkistoit niin paketit, kirjeet kuin laskut.

Näe missä pakettisi menee

OmaPosti seuraa pakettien liikkeitä ja kerron heti, kun paketti on haettavissa. Voit myös seurata muiden kuin Postin kuljettamia paketteja.

Postiluukkusi aina mukana

Pidän laskut ja kirjeet tallessa. Kerron uusista viesteistä ja arkistoin kaikki kirjeet ja laskut, jottei mikään mene hukkaan.

Katso ohjeet videolta ja tee muuttoilmoitus

Teet nyt muuttoilmoituksen niin itsellesi kuin samalla kertaa muuttaville perheenjäsenillesi kätevästi verkossa.

Muistathan tarkistaa yritykset ja organisaatiot, joille osoitetietosi päivittyvät automaattisesti, joko Postin tai Digi- ja väestötietoviraston kautta.

Postin kautta päivittyvät

Digi- ja väestötietoviraston kautta päivittyvät

Postin huomio ikoni
Sisältöä ei voida näyttää

Valitsemasi evästeasetukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Nähdäksesi sisällön sinun on hyväksyttävä toimivuusevästeet.

Muuta tietoa osoitteenmuutoksesta

Huom: 2.11.2020 lähtien paperisen lomakkeen voi noutaa ja palauttaa ainoastaan Postin tai Digi-ja väestötietoviraston asiointipisteeseen. Lomakkeen jättäjän henkilöllisyys todennetaan.

Muutatko pysyvästi vai tilapäisesti?

Pysyvästä muutosta ja maastamuutosta on ilmoitettava Digi- ja väestötietovirastolle, mutta myös tilapäinen muutto tulee ilmoittaa, jos asuminen kestää yli kolme kuukautta.

Pysyvä muutto

Digi- ja väestötietovirastolle on lain mukaan ilmoitettava muutosta ja maastamuutosta. Ilmoitus on tehtävä viimeistään viikon kuluttua muutosta. Vakinaisen osoitteen perusteella määräytyy mm. verotuskunta, äänestyspaikka ja joidenkin sosiaaliturvaan liittyvien palveluiden saanti.

Tilapäinen muutto

Henkilön on ilmoitettava myös tilapäinen asuinpaikkansa Digi- ja väestötietovirastolle, jos asuminen kestää yli kolme kuukautta. Tilapäisen asuinpaikan muutos ei aiheuta muutosta vakinaisen asumisen perusteella tehtyihin merkintöihin eikä siten myöskään henkilön kotikunnan määräytymiseen.

Lisätietoa Digi- ja väestötietoviraston sivuilta