Integrointi Postin järjestelmiin

Noutopisterekisteri

Noutopisterekisteri on Postin järjestelmä, joka sisältää kaikkien palvelupisteidemme tiedot. Toimitustavoista Nouto pakettiautomaatista ja Nouto valitsemastasi postista hakevat noutopistetiedon rekisteristä. Kuluttajan valitseman noutopisteen tiedot siirtyvät meille itse lähetyksen tiedoissa.

Verkkokaupan integraatiot Postin noutopisterekisteriin

Osoitekorttien tulostaminen

Uudistamme yritysasiakkaidemme palveluja vaiheittain 2016. Osana uudistusta nykyinen osoitekorttien tulostusjärjestelmä Prinetti ja rahdin tilauskanava Smartship korvataan uudella Posti Smartship-järjestelmällä. Katso tarkka aikataulu täältä.

Käytä pakettiosoitekortteina vain ohjeidemme mukaisia kortteja. Pakettiosoitekortissa on yksilöllinen lähetystunnus, jonka avulla voit seurata lähetyksen kulkua. Kun paketti noudetaan, oikea vastaanottajan kännykkänumero on tärkeä! Tarkista oikeat numeromuodot Pakettien lähettämisohjeet -sivulta

Haluatko käyttää yksiosaista osoitekorttia? Löydät lisätietoa ja mallit osoitekortista täältä (kohdasta "Tukea osoitekorttien tulostusohjelman päivittämiseen"), jossa sinun ei tarvitse enää tulostaa saapumisilmoitus- tai kuittausosaa pakettiosoitekorttiin. Vähemmän on enemmän: säästät kustannuksissa ja osoitekortti sopii pienempiinkin lähetyksiin.

Posti SmartShip

Posti SmartShip on Postin suosittelema osoitekorttien tulostusohjelma. Tulostamisen lisäksi Posti SmartShip lähettää lähetyksistä automaattisesti ennakkotietoa Postin järjestelmiin. Lisätietoja SmarShipistä.

Posti SmartShip integraation aktivointi (pdf)

Valmiit Posti SmartShip -integraatiomoduulit

Integraatiomoduuli Toimittaja Julkaistu Lisätiedot
Woo Commerce Markup.fi 08/2016 www.markup.fi
Woo Commerce Webbisivut.org 09/2016 www.webbisivut.org
Prestashop Mediascope Oy 09/2016 www.mediascope.fi
Drupal Ubercart
Drupal Commerce
Xocovis 09/2016 www.xocovis.com

Shopify

Vox Pop 09/2016 apps.shopify.com/posti-smartship
Shopify Uniwin 11/2016

uniwin.se/integrationer/shopify-posti-smartship/

uniwin.se/integrationer/shopify-posti-smartship/how-to/

apps.shopify.com/posti-smartship-integration

Woo Commerce Shipfunk 11/2016

 

https://wordpress.org/plugins/shipfunk-woocommerce-shipping/
Magento 1 Digia Commerce (Igence) 12/2016 http://www.igence.fi/igence/yhteystiedot/

 

Mistä osoitekorttitulostimet?

Lämpösiirtotulostimia, lasertulostimia (Postin suosittelema A5-tarrakoko) myy käytännössä mikä tahansa marketti ja elektroniikkaliike. Teollisempaan käyttöön suunnattuja ratkaisuja löytyy markkinoilta useita. Esimerkiksi Unifaun myy Zebra ja Datamax tulostimia ja Consignor (ent. EDIsoft) myy omassa verkkokaupassaan myös tulostusratkaisuja. Samoin Finn-ID:n Golli Easy Print tulostusratkaisuun kannattaa tutustua.

Muut rajapinnat

Muut Postin rajapinnat löydät osoitteesta https://api.posti.fi/. Täällä on mm. Postin varastoratkaisuihin liittyvää teknistä dokumentaatiota ja Postin Lähetystenseurannan rajapinnan käyttöön ohje.