Integrointi Postin järjestelmiin

Posti SmartShip integraatiovaihtoehdot

Posti SmartShip on Postin tarjoama osoitekorttien tulostusohjelma. Lisätietoja Posti SmartShipistä.

Unifaun OnlineConnect

Unifaun OnlineConnect on asiakkaan palvelimille paikallisesti asennettava sovelluskomponentti, joka integroidaan asiakkaan ERP/WMS järjestelmään. Asiakkaan järjestelmä tuottaa OnlineConnect-sovellukselle XML-aineiston, jonka perusteella OnlineConnect lähettää EDI:n Postille ja tulostaa osoitekortin suoraan asiakkaan valitsemalle tulostimelle. Lisätietoja

Unifaun XMLPosting

Unifaun XMLPosting on tarkoitettu asiakkaille, joiden ERP/WMS on web-pohjainen tai asiakkaalla on verkkokauppa. Asiakas rakentaa mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa tilaustietoja XML-muodossa internetin välityksellä. XMLPosting palauttaa asiakkaalle osoitekortin PDF-muodossa. Lisätietoja

Unifaun REST API

Unifaun REST API on tarkoitettu asiakkaille, joiden ERP/WMS on web-pohjainen tai asiakkaalla on verkkokauppa. Tällöin asiakas rakentaa mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa tilaustietoja JSON-muodossa webservicen välityksellä. REST API palauttaa asiakkaalle osoitekortin PDF-muodossa. Lisätietoja

EDI-rajapinnan rakentaminen omaan WMS- / ERP-järjestelmään

Posti SmartShipin kautta saat vaivattomasti käyttöösi lähetystietojen sähköisen tiedonsiirron (EDI), jolloin lähetystietoja voidaan välittää sähköisesti asiakkaan ja Postin välillä. Voit halutessasi rakentaa sähköisen tiedonsiirron myös omaan järjestelmääsi, jolloin tarvitset EDI-sanoman ja osoitekortit.

Katso myös Flashnoden moduuli Postin varastointipalveluihin

Location Service

Uutta. Postin Location Service on palvelu, joka sisältää kaikkien palvelupisteidemme tiedot. Suosittelemme tämän rajapinnan käyttöä Postin vanhan Noutopisterekisterin sijaan. Saat seuraavat edut käyttöönottaessasi Location Servicen:

  • Uudet SmartPost-lokerikot näkyviin.
  • 43 000 palvelupistettä kattavan verkoston ympäri Eurooppaa (Parcel Connect -palvelu).
  • Versiotuetun rajapinnan, jolloin tulevissa rajapintamuutoksissa ei välttämättä sinulle tule tarvetta tehdä muutoksia rajapintahakuihin, jos et halua uusia ominaisuuksia käyttöön.
  • Postit ja pakettiautomaatit.

Location Servicen integrointiohje

Noutopisterekisteri

Noutopisterekisteri on Postin järjestelmä, joka sisältää kaikkien palvelupisteidemme tiedot. Suosittelemme ottamaan ensisijaisesti Location Service käyttöön (ks. yllä). Toimitustavoista Nouto pakettiautomaatista ja Nouto valitsemastasi postista hakevat noutopistetiedon rekisteristä. Kuluttajan valitseman noutopisteen tiedot siirtyvät meille itse lähetyksen tiedoissa.

Verkkokaupan integraatiot Postin noutopisterekisteriin

Noutopisterekisterin integrointiohje

Muut rajapinnat

Muut Postin rajapinnat löydät osoitteesta https://api.posti.fi/. Täällä on mm. Postin varastoratkaisuihin liittyvää teknistä dokumentaatiota ja Postin Lähetystenseurannan rajapinnan käyttöön ohje.