15.05.2015 4

Suomesta lahjoitetut makuupussit ja teltat lämmittävät jo Nepalissa

Ylävuoristoalueella Nepalissa on kylmä ja huono sää. Mutta joitakin vuoristokylien asukkaita lämmittävät Suomesta lähetetyt makuupussit ja teltat, jotka Varuste.net keräsi lahjoituksina auttamishaluisilta asiakkailtaan.

Varuste.netin ja Madventuresin ajatuksena oli kerätä mahdollisimman nopeasti parikymmentä makuupussia maanjäristysalueelle. Ensimmäisenä keräyspäivänä asiakkaat toivat makuupusseja Varuste.netiin lavallisen verran. Seuraavana päivänä alkoi saapua postin kautta lähetettyjä makuupusseja ja telttoja. Nyt lahjoituksia tulee 4-6 rullakon päivätahtiin.

Lahjoittaja voi jättää hyväkuntoisen maakuupussin tai teltan postiin maksutta, ja Varuste.netille ne toimitetaan asiakaspalautuksina. 

- Olemme löytäneet toimivan reitin avustuskohteeseen eli apua on saatu jo perille. Tässä on auttanut Fidan asiantuntemus ja Madventuresin tutut kontaktit paikan päällä. Nyt suunnittelemme isompaa maa- tai merikuljetusta. Sitä ennen muun muassa telttoja viedään jo tällä viikolla avustustyöntekijöiden mukana lentoteitse, Nina Pennanen Varuste.netistä kertoo.

 - Meidät yllätti, miten innolla ihmiset lähtivät mukaan ja miten hyvin he ovat tienneet, millaisista varusteista  vuoristo-olosuhteissa on hyötyä. Tästä keräyksestä on oikeasti apua paikan päällä, ja kaikki lahjoitukset viedään perille, Nina lupaa.

Varuste.net ottaa vastaan puhtaita ja ehjiä makuupusseja ja perhekokoisia, esimerkiksi pieniä kupolitelttoja toukokuun ajan. Lähetys Postista osoitteella:

ASIAKASPALAUTUS 643302
Varuste.net / Nepal
Ruosilankuja 3, 00390 Helsinki

Seuraa keräystä Varuste.netin Facebook-sivustolla

Posti on toimittanut jo 1,5 tonnin painosta lahjoitusmakuupusseja ja -telttoja Varuste.netille Helsingin Konalaan.

Nina Pennanen ja Ilkka Niinivaara valmistelevat seuraavaa lastia matkaa.