17.09.2015 1

Ketsupit, sinapit, kastikkeet ja hillot Postin varastoon

Pohjois-Pohjanmaan Pyhännällä toimivan elintarvikealan sopimusvalmistaja Maustajan liiketoiminta kasvoi useita vuosia peräkkäin. Tuotantotilat loppuivat ja uusia lisätiloja tarvittiin. Yritys teki historiansa suurimman muutoksen ulkoistamalla varastotoimintojaan Postille. Näin omista varastoista saatiin kaivatut lisätilat jatkuvasti kasvavalle tuotannolle.

Maustaja valmistaa suomalaisia elintarvikkeita kauppaketjuille, tukkukaupoille ja elintarvikeyrityksille. Sen tuoteryhmiin kuuluvat ketsupit, sinapit, salaatinkastikkeet, marinadit, grillauskastikkeet, majoneesit ja hillot.

Yrityksen "Ideasta tuotteeksi" -palvelu sisältää tuotekehityksen, valmistamisen, tuotteiden pakkaamisen ja logistiikan.

"Yleensä asiakkaallamme on jokin idea tuotteesta ja sen käyttötarkoituksesta. Tehtävämme on kehittää siihen resepti ja hoitaa tuotanto. Logistiikka liittyy saumattomasti tähän kokonaisuuteen ja sillä on ratkaiseva merkitys koko liiketoiminnan kannalta", toteaa toimitusjohtaja Arto Tölli Maustaja Oy:stä.

Toisinaan asiakkaalla kuten esimerkiksi Turun Sinapilla voi resepti olla jo valmiina. Tällöin Maustaja suunnittelee tuotteelle teollisen tuotannon ja logistiikan.

"Kilpailu on tiukkaa. EU:n myötä ulkomaiset yritykset voivat helpommin tarjota palvelujaan Suomessa, mutta toisaalta me voimme myös toimia rajojemme ulkopuolella. Ammattitaitoisesti ja luotettavasti järjestetty logistiikka on meille kilpailuvaltti", Tölli jatkaa.

Pullot ja purnukat nopeasti kauppaan

Kuljetusyhteistyö Postin kanssa on kestänyt jo yli 20 vuotta, mutta varastointiyhteistyö käynnistyi viime vuonna. Posti varastoi ja kuljettaa päivittäin Maustajan raaka-aineita, pakkauksia ja valmiita tuotteita. Koko prosessia ohjataan Postin selainpohjaisella toiminnanohjausjärjestelmällä. Maustaja kirjaa itse tavarat varastoon sisään ja sieltä ulos tilausten mukaisesti.

"Tiettyjä tuotteita pitää olla varastossa koko ajan. Asiakkaat edellyttävät nopeita toimituksia ja heidän pitää pystyä tilaamaan haluamiaan määriä. On tärkeää, että kun toimitetaan päiväyksillä olevaa tavaraa, se lähtee varmasti oikeassa järjestyksessä eikä joku erä jää vanhenemaan varastoon. Vakuutuimme Postin varastointiosaamisesta vieraillessamme paikan päällä."

Puhtaus on puoli ruokaa

Koska kyse on elintarvikkeista, on tilojen ja kuljetusvälineiden oltava moitteettomassa kunnossa. Elintarvikkeet eivät myöskään saa ylikuumeta tai jäätyä, muuten ne menevät pilalle. Posti käyttää Maustajan kuljetuksissa lämpötilahallittua kalustoa ja varastot pidetään siisteinä sekä lämpötilat tuotteille sopivina. Maustajalle on myös tärkeää lähetysten jäljitettävyys, mikä hoidetaan Postin lähetysseurantajärjestelmän avulla.

"Olemme kokonaisuuteen erittäin tyytyväisiä. Varastointi ja kuljetus pelaavat tosi hyvin. Varastoinnin ulkoistaminen oli meille iso muutos, sillä olimmehan 40 vuotta huolehtineet itse varastoinnista. Posti on osoittautunut erittäin joustavaksi ja on omaksunut hyvin meidän tuotteemme sekä toimintatapamme. Sen ammattitaito näkyy myös siinä, ettei tavara kärsi, vaikka sitä joudutaan liikuttamaan. Asiakkaamme saavat joka kerta laadukasta tavaraa."

Maustajan käyttämät palvelut

Rahtipalvelu
Varastopavelu
Toiminnanohjaus-järjestelmä

Pyydä tarjous

Tämä lomake on tarkoitettu yritysasiakkaille. Jos olet henkilöasiakas, ota yhteyttä asiakaspalvelu@posti.com

Etunimi on pakollinen tieto.

Sukunimi on pakollinen tieto.

Yritys on pakollinen tieto.

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto. Tarkista sähköpostiosoite.

Puhelinnumero on pakollinen tieto. Tarkista puhelinnumero