14.09.2015 1

Huolehditaan ympäristöstä yhdessä – Jyväskylän kaupunki valitsi kumppaniksi Postin

Vastuu ympäristöstä vaikutti Jyväskylän kaupungin valintaan

Posti hoitaa Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskusten sisäisen ja ulkoisen postin noudon, lajittelun, terminaalipalvelun sekä jakelu- ja kuriirikuljetukset. Kuljetukset ovat erilaisia hoitotarvikkeita, kuten anestesiatarvikkeita, leikkaustekstiilejä ja dialyysitarvikkeita, toimistotarvikkeita, pehmopaperia, pesu- ja puhdistusaineita sekä siivoustarvikkeita.

- Jyväskylän kaupungissa ympäristöasioiden huomioiminen ostopalveluissa on strateginen linjaus ja ympäristönäkökohtia painotettiin näitäkin palveluja koskevassa tarjouspyynnössä voimakkaasti, toteaa hankintapäällikkö Katri Löytty, Jyväskylän kaupungin konsernihallinnossa.

Palvelun ytimessä ovat kuljetusten toimitusketjun hallinta sekä kuljetusten yhdistely. Posti vastaanottaa ja tarkastaa Postin terminaalissa Kaakkovuorentiellä kaupungin tilaamia tavara- ja postilähetyksiä.

Terminaalipalvelussa lähetykset yhdistellään siten, että päällekkäisiä jakelukuljetuksia samoihin toimipisteisiin pystytään välttämään. Myös kuljetusreitit suunnitellaan optimaalisiksi. Näin huomioimme ympäristövaikutukset yhdessä mahdollisimman minimaalisiksi. Postin kaikki palvelut Suomessa ovat 100 % hiilineutraaleja.