14.09.2015 1

Aukia hakee lisää myyntiä tax free -kaupalla

Suomalainen Taxfree VAT Refund Oy ja Posti ovat yhdessä kehittäneet tax free-myynnin palvelua verkkokauppiaiden käyttöön.  Tax Free Pro, josta vastaa Taxfree VAT Refund, tarjoaa vähittäiskaupalle ja EU:n ulkopuolelta tulevalle matkailijalle helpon ja turvallisen tavan tax free-kauppaan myös verkossa.

EU:n ulkopuolelta tuleva matkailija voi tehdä hankinnat verkkokaupassa Suomessa olleessaan tai jo ennen matkaa. Kauppias toimittaa ostokset Postin palvelupisteeseen samalla tavalla kuin kotimaan muutkin lähetykset, josta matkailija voi ne noutaa. Tax Free Pro palauttaa kuluttajalle palautukseen oikeuttavan osuuden arvonlisäverosta, kun tuotteet on viety maasta asianmukaisesti.

Erityisesti venäläisille matkailijoille suunnattu palvelu voi tuoda verkkokauppaan kaivatun piristysruiskeen. Venäläiset ovat edelleen yksi suurimmista matkailijaryhmistä Suomessa.

Suomalainen kansainvälisen muodin verkkokauppa Aukia.fi  päätti avata Tax Free Pro mahdollisuuden matkailija-asiakkaille ensimmäisten joukossa.

– Kiinnostus myymiämme muodin merkkituotteita kohtaan Venäjältä on ollut suurta jo verkkokauppamme avaamisesta lähtien. Myymälämme sijaitsevat myös Länsi-Suomessa sivussa suurimmista venäläisten matkailijoiden virroista, joten kysyntään vastaaminen fyysisten kauppapaikkojemme kautta on ollut haastavaa, kauppias Timo Aukia muotitalo Aukiasta kertoo.

– Tax Free Pro-palvelun avulla ratkaisimme molemmat sekä toimitus- että sijaintiongelmat ja kiinnostus palvelua kohtaan asiakkaiden suunnalta on ollut lupaavaa, Aukia jatkaa.